Transilvania International Film Festival revine la Chișinău cu o ediție de excepție în 2024

Publicat:

Transilvania International Film Festival revine la Chișinău cu o ediție de excepție în 2024

TIFF Chișinău, un proiect al celui mai important eveniment cinematografic din România, Transilvania International Film Festival (TIFF, Cluj-Napoca, România), ajunge în 2024 la cea de-a patra ediție, aducând cinefililor din Republica Moldova cele mai noi și apreciate filme românești recunoscute la nivel internațional. Evenimentul va avea loc între 28 și 30 iunie și promite să devină un reper cultural esențial pentru Chișinău. Intrarea este liberă!

TIFF Chișinău urmărește să devină un eveniment anual de referință, oferind acces la filme românești de ultimă oră, majoritatea prezentate pentru prima dată la ediția TIFF din Cluj-Napoca, cu doar câteva zile înainte. Festivalul include ateliere și întâlniri cu cineaști români, oferind astfel o platformă de învățare și schimb de experiențe pentru cineaștii locali, potrivit moldova.org.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

 În programul TIFF Chișinău 2024 sunt incluse peste 30 de filme, lung și scurtmetraje, precum și un cine-concert special cu muzică live. Proiecțiile vor avea loc în locații cheie din Chișinău, ArtCor (în aer liber), Cineplex Loteanu și Cinema Odeon. 

 În selecție se află Libertate (r. Tudor Giurgiu, 2023), producția super premiată despre Revoluția Română, Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu, 2024), filmul vieții și carierei tenismenului Ilie Năstase care a avut o proiecție specială la Festivalul de la Cannes, super comedia despre parenting Tati Part Time (r. Letiția Roșculeț) cu Eva Măruță și Alex Bogdan, și Moromeții 3 (r. Stere Gulea), ultima parte a îndrăgitei trilogii bazată pe romanele lui Marin Preda, cu Horațiu Mălăele și Oana Pellea. Alte titluri din program sunt Băieții buni ajung în Rai (r. Radu Potcoavă), Visul (r. Cătălin Saizescu) sau Rusalka (r. Claudiu Mitcu), cel mai nou film în care joacă Maia Morgenstern. 

Printre invitații speciali ai evenimentului se numără regizorii Stere Gulea, Tudor Giurgiu și Cătălin Saizescu, actorii Iulian Postelnicu, Rodica Lazăr și Alex Călin.

 Programul complet și lista de invitați vor fi anunțate în curând pe pagina de Facebook TIFF Chișinău.

Participarea la TIFF Chișinău este gratuită. Rezervările vor putea fi făcute pe platforma www.film.md.

 TIFF Chișinău este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT) în colaborare cu parteneri locali precum echipa YOUBESC și Asociația Companiilor de Creație ”COR”. Primele trei ediții (2016-2018) au demonstrat că acest festival este nu doar o provocare, ci și o necesitate mult-așteptată de cinefilii din Chișinău. Reamintim că filmul moldovenesc “CARBON” (2022) a câștigat Premiul Publicului la ediția din Cluj-Napoca a TIFF 2023, premiu care a atras atenția publicului asupra cinematografiei din Moldova.

TIFF Chișinău 2024 este susținut de CNC, USAID, Sweden Sverige și UKaid, care contribuie la succesul și continuitatea acestui eveniment cultural de importanță majoră.

 Despre TIFF:

Fondat în 2002, Transilvania International Film Festival este primul și cel mai mare festival internațional de film din România, atrăgând peste 100.000 de participanți la fiecare ediție. Festivalul are loc anual în Cluj-Napoca, un oraș recunoscut pentru bogata sa istorie și modernitatea sa vibrantă, parte a rețelei UNESCO City of Film din 2021.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

 TIFF CHIȘINĂU este un eveniment organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în colaborare cu YOUBESC și Asociația Companiilor de Creație ”COR”.


Proiect finanțat de: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei Moldova, USAID, Sweden Sverige și UKaid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia Un bărbat din R.Moldova a fost reținut de autoritățile din Turcia, fiind implicat într-o schemă...

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Astana, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un summit regional şi pentru...

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public”

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public” Deputata Marina Tauber cere sancționarea ministrului Educației Dan Perciun și a...

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden Parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.