A trecut un an de când Trump a câştigat alegerile americane. ‘Felicitări celor JALNICI!’

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a marcat miercuri un an de la victoria sa la alegerile prezidenţiale printr-un mesaj ironic postat pe Twitter, în care a adresat felicitări susţinătorilor săi, ataşând şi o fotografie realizată la bordul Air Force One, potrivit AFP, transmite agerpres.

“Felicitări tuturor celor ‘JALNICI’ şi milioanelor de oameni care ne-au dat o victorie zdrobitoare MASIVĂ în colegiul electoral (304-227)!”, a scris Trump în postare.


“Jalnici” este termenul folosit de Hillary Clinton la o recepţie de strângere de fonduri în septembrie 2016, pentru a califica “jumătate” dintre susţinătorii rivalului său republican, despre care a spus că sunt “rasişti, sexişti, homofobi, xenofobi, islamofobi”. Cuvântul este evocat, de atunci, cu mândrie de susţinătorii miliardarului pentru a denunţa dispreţul arătat de democrată faţă de ei.

Citeşte şi: Trump şi marele dragon chinez. Lecţie de istorie prezidenţială la Beijing – VIDEO

În imaginea care însoţeşte mesajul, liderul american se află la biroul său din avionul prezidenţial, înconjurat de colaboratorii săi din campanie şi care l-au urmat la Casa Albă, între care Jared Kushner, ginerele său, Stephen Miller, consilier, şi Hope Hicks, directoarea pentru comunicare a executivului. Toţi au degetul mare ridicat în semn de victorie şi surâd.

Preşedintele american se află în prezent într-un turneu în Asia.

Donald Trump a câştigat 304 de voturi în Colegiul electoral, conform modului de alegere indirectă a preşedintelui SUA. Acest scor este inferior însă celor două victorii repurtate de Barack Obama (365 şi 332), dar superior celor câştigate de George W.Bush (271 şi 286).

Democrata Hillary Clinton, aşa cum ea reaminteşte cu regularitate, a obţinut majoritatea sufragiilor, 48% faţă de 45,9%, cât a acumulat miliardarul republican.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.