Trei bărbaţi s-au înecat în râul Tisa în timp ce încercau să părăsească Ucraina, la graniţă cu România

Publicat:

Trei bărbaţi s-au înecat în râul Tisa în timp ce încercau să părăsească Ucraina, la graniţă cu România

Cadavrele a trei bărbaţi, care au încercat “probabil” să părăsească Ucraina, au fost găsite în râul Tisa, la graniţă cu România, care este folosit frecvent de cei care încearcă să scape de mobilizarea militară, au anunţat marţi poliţiştii de frontieră ucraineni, relatează AFP.

În Ucraina, bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara, cu puţine excepţii, conform legii marţiale, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

De la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, mulţi bărbaţi au părăsit ţara, ilegal sau legal, pentru a evita recrutarea în armată.

Aceste temeri sunt din ce în ce mai puternice cu zece zile înainte de intrarea în vigoare a unei noi legi care ar trebui să facă posibilă mobilizarea mai multor militari.

Corpurile celor trei bărbaţi au fost scoase luni din râul Tisa, în Transcarpatia, a anunţat poliţia de frontieră într-un comunicat.

Un pescar a găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr de 28 de ani care locuia în vestul ţării, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţiştii de frontieră au găsit apoi alte două cadavre. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, locuia în nord-estul Ucrainei, în timp ce identitatea celui de-al treilea “nu a fost încă stabilită”.

Prin urmare, cel puţin doi dintre ei aveau vârsta necesară pentru a fi recrutaţi în armată. Cu toate acestea, autorităţile ucrainene nu au confirmat în mod clar că ei fugeau de mobilizare.

“Cel mai probabil este vorba despre persoane care încercau să treacă graniţa ilegal”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră, Andrii Demchenko, pentru AFP.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Cursul de apă este “periculos”, a afirmat poliţia de frontieră, denunţând “infractorii dornici de profituri ilicite” care le propun celor ce vor să fugă să-i traverseze râul.

Autorităţile avertizează cu regularitate asupra acestor riscuri, râul Tisa fiind adesea folosit de persoanele care vor să fugă din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul tentativei de lovitură de stat din RD Congo a fost ucis

Liderul tentativei de lovitură de stat din RD Congo a fost ucis Liderul tentativei de lovitură de stat din Republica Democratică Congo, un activist din...

VIDEO/ Stăuceni: Locuitorii așteaptă schimbări după noul statut al localității

VIDEO/ Stăuceni: Locuitorii așteaptă schimbări după noul statut al localității Locuitorii din Stăuceni se pot considera oficial orășeni, după ce Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă...

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi Un elicopter dintr-un convoi care transporta mai mulţi oficiali iranieni, printre care...

Durov a anunțat o actualizare majoră pentru Telegram

Durov a anunțat o actualizare majoră pentru Telegram Urmează actualizări pe messengerul Telegram: luna aceasta va fi introdusă o căutare globală cu hashtag-uri. Despre aceasta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.