Trei kamikaze, ucişi în nordul Irakului în timp ce încercau să vizeze trupe irakiene

Publicat:

Trei kamikaze au fost împuşcaţi duminică în nordul Irakului, în apropierea Siriei, a anunţat comandamentul militar irakian, la o zi după anunţul eliminării ”califatului” grupării Statului Islamic (SI) în ţara vecină, relatează AFP, potrivit News.ro .

Potrivit unor surse locale, cei trei jihadişti au fost ucişi în timp ce încercau să comită un atac sinucigaş vizând trupe irakiene în satul Qayrawan, la sud de Sinjar.


Citește și : Uniunea Europeană nu va interzice echipamentele Huawei, ignorând apelurile Statelor Unite

”Nu s-a înregistrat vreo victimă în rândul trupelor guvernamentale”, a precizat generalul Yahya Rassoul, un purtător de cuvânt al Comandamentului Militar irakian, evocând nişte ”kamiklaze” SI.

Forţele arabo-kurde, ajutate de Statele Unite, au proclamat sâmbătă, la Baghouz, o localitate siriană la frontiera cu Irakul, sfârşitul ”califatului”.

Această victorie a fost salutată drept ovictorie crucială, dar insuficientă în eradicarea capacităţii de a comite atentate a principalei organizaţii jihadiste din lume.

Citește și : Netanyahu afirmă că n-a câştigat niciun shekel de pe urma vânzării de submarine nemţeşti Egiptului

În Irak, unde ”victoria” împotriva SI a fost declarată la sfârşitul lui 2017, jihadişti SI continuă să comită atacuri, vizând mai ales membri ai forţelor de securitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.