Trei liceeni francezi au fost inculpaţi pentru ‘apologia terorismului’

Publicat:

Trei liceeni din nordul Franţei au fost inculpaţi pentru ”apologia terorismului” şi ”ameninţări” în urma omagierii profesorului asasinat Samuel Paty, au anunţat vineri Parchetul din Cambrai (nord), potrivit AFP şi agerpres.

Doi elevi au fost inculpaţi miercuri, iar al treilea joi, a precizat Rémi Schwartz, procuror din Cambrai, care a confirmat astfel o informaţie difuzată de cotidianul regional La Voix du Nord.


Citeşte şi: Donald Trump Jr îndeamnă la RĂZBOI TOTAL

Cei trei elevi – dintre care doi au fost inculpaţi pentru elogierea terorismului, iar al treilea pentru ameninţări – au vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Afirmaţiile vizate de acuzaţii au fost făcute de luni în timpul unei discuţii care a urmat unui minut de reculegere în memoria lui Samuel Paty, profesorul care la 16 octombrie a fost decapitat la Conflans-Saint-Honorine, în regiunea pariziană.

În timpul minutului de reculegere ţinut luni pentru profesorul Samuel Paty, în instituţiile de învăţământ din Franţa au fost semnalate ”400 de încălcări”, a anunţat vineri ministrul educaţiei naţionale francez, Jean-Michel Blanquer. El a adăugat că au fost deschise anchete penale în aproximativ 10 cazuri.

Citeşte şi: Trump, TRĂDAT de propriul partid! Republicanii americani se delimitează de acuzaţiile de FRAUDĂ în alegeri

La 16 octombrie, profesorul Samuel Paty a fost decapitat în plină zi, în apropierea şcolii din suburbia pariziană Conflans-Saint-Honorine unde preda, de un tânăr de 18 ani de origine cecenă.

Atacatorul, împuşcat mortal de poliţie, dorea să se răzbune pe profesor pentru că acesta le arătase elevilor săi în vârstă de 13 ani caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs referitor la libertatea de exprimare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.