Trei mari companii maritime greceşti REFUZĂ să mai transporte petrol rusesc

Publicat:

Trei mari companii maritime greceşti REFUZĂ să mai transporte petrol rusesc

Trei mari companii maritime greceşti au încetat să mai transporte petrol rusesc în ultimele săptămâni, pentru a evita sancţiunile americane care sunt acum impuse acum unor companii ce transportă petrol rusesc, au declarat patru traderi pentru Reuters şi au arătat datele de transport maritim.

Aceste renunţări reprezintă o lovitură pentru Rusia, deoarece reduce numărul firmelor de transport maritim care sunt dispuse să transporte petrol rusesc către consumatorii din Asia, Turcia, Orientul Mijlociu, Africa şi America de Sud, deşi traderii au spus că Moscova are încă suficiente firme de transport maritim pentru moment, relatează REUTERS.


Transportatorii greci Minerva Marine, Thenamaris şi TMS Tankers au încetat să mai transporte petrol rusesc în ultimele săptămâni, au declarat cei patru traderi.

Citeşte şi: Pe malul celălalt al Prutului, ‘lupii se ceartă pe blana de oaie’ – Stiripesurse.md

Thenamaris a spus că nu comentează chestiuni comerciale. Minerva Marine şi TMS Tankers nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Toate cele trei firme au fost transportatori activi de petrol şi carburanţi ruseşti până în septembrie-octombrie, când au început să-şi reducă implicarea, potrivit traderilor şi datelor de la agenţii de transport maritim văzute de Reuters.

Toate cele trei companii au respins cererile de nave pentru încărcarea ţiţeiului rusesc în noiembrie şi mai târziu, au spus traderii, care au colaborat anterior cu cele trei firme.

Ieşirea din comerţ a transportatorilor greci a urmat sancţiunilor mai stricte impuse de SUA asupra transporturilor de petrol ruseşti.

Trei mari companii maritime greceşti REFUZĂ să mai transporte petrol rusesc

 

În octombrie, Washingtonul a impus primele sancţiuni proprietarilor de tancuri petroliere din Turcia şi Emiratele Arabe Unite, care transportau petrol rusesc peste pragul de preţ al G7 de 60 de dolari pe baril.

 

Săptămâna trecută, Washingtonul a impus sancţiuni pentru încă trei nave.

Ţările G7 au introdus un plafon de preţ pentru petrolul rusesc la sfârşitul anului 2022, dar nu îl aplicaseră anterior.

Limita de preţ permite firmelor occidentale să ofere servicii de transport şi asigurare pentru ţiţeiul rusesc, atâta timp cât petrolul este vândut sub 60 de dolari pe baril.

Trei mari companii maritime greceşti REFUZĂ să mai transporte petrol rusesc

Plafonul este conceput pentru a limita veniturile din exporturile ruseşti.

Principalul sortiment de petrol exportat de Rusia, Urals, se tranzacţiona peste plafonul de 60 de dolari pe baril de la jumătatea lunii iulie, pe fondul reducerilor de producţie din partea grupului OPEC+ de ţări producătoare de petrol, ceea ce a determinat mulţi observatori ai pieţei să spună că plafonul de preţ nu funcţionează.

De asemenea, ţiţeiul rusesc Pacific ESPO Blend s-a tranzacţionat peste plafon, potrivit datelor Trezoreriei SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.