Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician

Publicat:

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician

Fiecare nucă are propriile avantaje pentru sănătate, dar câteva sunt pe primul loc când vine vorba de acest nutrient sățios.

Există atât de multe lucruri minunate despre nuci – inclusiv faptul că sunt un pachet mic plin de fibre și proteine. Ambele substanțe nutritive vă ajută să vă mențineți sătul prin încetinirea digestiei și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge pentru a vă oferi energie susținută, scrie eatingwell.com.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Când vine vorba de proteine în special, unele nuci strălucesc în acest departament mai mult decât altele. De fapt, unele nuci sunt la fel de bogate în proteine ca un ou. Deoarece un ou este unul dintre cele mai bune alimente bogate în proteine pe care le puteți mânca (cu 6 grame de proteine), îl folosim adesea ca punct de referință pentru a afla cum se prezintă alte alimente.1 Continuați să citiți pentru a afla care sunt cele 3 nuci care egalează – sau depășesc – proteinele dintr-un ou.

1. Arahide

Proteine: 7 g/oz (1/4 cană)

Arahidele sunt, din punct de vedere tehnic, o legumă care crește sub pământ, dar sunt consumate ca nuci pentru gustul, textura și valoarea lor nutritivă. Există un motiv pentru care alunele sunt nuca preferată a Americii: Sunt accesibile, stabile la raft și nutritive, având mai mult de 7 grame de proteine și 2 grame de fibre per porție de o uncie.

Savurați alunele la bucată, ca o gustare sățioasă, sau adăugați-le la mâncăruri savuroase, cum ar fi țelina noastră prăjită cu alune.

2. Migdale

Proteine: 6 g/oz (23 de migdale)

Migdalele îndeplinesc toate criteriile nutriționale și culinare. Această nucă este o sursă de energie, oferind o serie de substanțe nutritive, inclusiv fibre și antioxidanți, ambele contribuind la o bună sănătate a inimii. Aceste nuci furnizează 3,5 grame de fibre pentru fiecare 23 de sâmburi, ceea ce asigură mai mult de 10% din necesarul zilnic de fibre.

Adăugați un strop de migdale nesărate ca topping pentru salate, folosiți-le ca ingredient principal pentru prăjituri, cum ar fi prăjitura noastră cu cafea cu portocale și migdale, sau aromatizați migdalele prin coacerea lor și prepararea unui lot de Everything-Seasoned Almonds.

3. Pistachios

Proteine: 5,95 g/oz fără coajă (29 grame)

Fisticul merită o mențiune de onoare deoarece are, de asemenea, un profil nutrițional stelar, inclusiv potasiu care reglează tensiunea arterială, vitamina B6 care susține sistemul imunitar și mangan pentru consolidarea oaselor. Cercetările emergente arată că un consum regulat de fistic poate îmbunătăți sănătatea microbiomului intestinal prin creșterea concentrației de bacterii benefice.

Fisticul se asociază bine cu proteine precum peștele și puiul. Folosiți un procesor pentru a amesteca fisticul și pesmetul într-o pastă tocată sau măcinată fin și îmbibați-vă fileul de pește sau de pui cu acest strat înainte de gătit – consultați fripturile noastre de ton cu crustă de fistic și puiul cu crustă de fistic și salată caldă de orz.

Alte nuci de luat în considerare

Deși aceste nuci nu au aceleași proteine sau mai multe decât un ou, ele merită un moment de strălucire și sunt demne de a fi incluse în mesele și gustările tale.

Nuci caju

Proteine: 4 g/oz (1/4 cană sau 18 caju întregi).

Poate că nu beneficiază de aceeași atenție ca alte nuci, însă acestea oferă o mulțime de nutrienți esențiali care contribuie la o sănătate bună. O porție de caju poate furniza o treime din aportul zilnic recomandat de cupru, un oligoelement care ne susține sistemele nervos și imunitar și joacă un rol în producerea energiei.8 În plus, caju-urile au beneficii pentru sănătatea inimii. Un studiu indică faptul că consumul de caju în fiecare zi timp de 12 săptămâni poate îmbunătăți nivelul colesterolului HDL și al tensiunii arteriale la persoanele cu diabet de tip 2.9

Consumați aceste nuci în formă de semilună ca o gustare sau amplificați-le aroma cu pudră de curry. De asemenea, nucile caju completează rețete precum stir-fries și paste. Încercați stir-fry-ul nostru cu trei păstăi, caju și tofu și pastele cremoase cu creveți și ciuperci pentru un plus de crocant.

Nuci

Proteine: 4 g/oz (1/4 cană sau 14 jumătăți de nucă)

Aceste nuci cu aspect ridat au 2,5 grame de grăsimi vegetale omega-3, care pot fi legate de îmbunătățirea sănătății creierului, a intestinelor și a sănătății reproducerii masculine.11

Savurați nucile simple, combinați-le cu un fruct (Banana și nucile sunt o combinație excelentă) sau presărați-le în salate. Nucile nu numai că sunt crocante, dar se potrivesc și cu brânza feta, cum ar fi salata noastră de spanac și căpșuni cu feta și nuci.

Alune

Proteine: 4,25 g/oz (21 boabe întregi)

Alunele sunt pline de nutrienți, furnizând aproape 87% din recomandarea zilnică de mangan per porție, un mineral care susține producția de energie, reproducerea, coagularea sângelui, dezvoltarea oaselor și multe altele.12,13 O meta-analiză a constatat, de asemenea, că consumul regulat de alune poate reduce nivelul colesterolului “rău” LDL și hemoglobina A1C (o măsură a glicemiei).

Poate că alunele sunt cele mai cunoscute pentru faptul că sunt ingredientul principal din Nutella (pe care o puteți prepara acasă), dar pot fi adăugate și la legumele gătite, cum ar fi fasolea noastră verde carbonizată cu vinaigrette de muștar și alune.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Nuci de Brazilia

Proteine: 4,01 g/oz (28 grame)

Nucile de Brazilia se remarcă cel mai mult prin nivelurile ridicate de seleniu, un mineral esențial pentru funcția tiroidiană, reproducere și producerea ADN-ului. Aceste nuci au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care susțin sănătatea inimii.16

Mâncați una până la trei nuci braziliene întregi pe zi sau preparați-vă propriul amestec de nuci sau un mix de fructe uscate cu nuci braziliene. Veți fi plăcut surprinși de cât de sățioase sunt doar cu câteva bucăți.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a autorizat primul vaccin împotriva chikungunya

Comisia Europeană a autorizat primul vaccin împotriva chikungunya Comisia Europeană a autorizat vineri primul vaccin împotriva chikungunya, un virus transmis în principal de ţânţarul tigru,...

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu)

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu) Violenţa de gen afectează sănătatea sexuală, reproductivă şi generală a victimelor, femei care,...

După calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari

După calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari Naţionala...

Mark Rutte, criticat de lideri europeni pentru refuzul implicării Olandei în finanţarea unor proiecte de apărare

Mark Rutte, criticat de lideri europeni pentru refuzul implicării Olandei în finanţarea unor proiecte de apărare Premierul interimar olandez, Mark Rutte, viitorul secretar general al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.