Trei oameni au murit după ce o mașină a sărit în aer pe o stradă aglomerată din Turcia

Publicat:

Trei persoane au fost ucise în explozia unei maşini, vineri, în apropiere de frontiera turco-siriană, potrivit presei turce, relatează AFP, știre preluată și de news.ro.


Originea exploziei era necunoscută imediat, a declarat pentru agenţia turcă de presă Demiroren guvernatorul proviniciei Hatay, unde se află Reyhanli, Rahmi Dogan.

O anchetă a fost dechisă cu privire la cauza exploziei, potrivit agenţiei.

Citește și: 40 de militari elvețieni s-au îmbolnăvit brusc. Patru dintre ei se zbat între viață și moarte!

Explozia unei maşini în Turcia, în apropiere de frontiera cu Siria, în care au fost ucişi vineri trei sirieni, este ”fără vreo îndoială teroristă”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

”Primele elemente sugerează că este vorba fără îndoială de un act terorist”, a declarat el pentru presă la Isranbul.

”Este clar că era o bombă în maşină”, a adăugat şeful statului turc.

”Colegii sunt pe cale să ancheteze, pentru a înţelege ce este în spatele acesteia”, a mai spus el în această declaraţie televizată, adăugând că Guvernul urmează să ofere detalii suplimentare ulterior.

Explozia a avut loc la mai puţin de un kilometru de biroul guvernatorului districtului Reyhanli, către ora 10.00 GMT (13.00, ora României), potrivit agenţiei oficiale turce de presă Anadolu.

Imagini transmise de televiziunea turcă surprind flăcări şi un fum dens ridicându-se din maşină, în timp ce pompieri încercau să stingă incendiul.

Citește și: CIJ intervine în cazul unui indian condamnat la moarte în Pakistan

În mai 2013, o dublă explozie cu maşină-capcană, în acelaşi district de la Reyhanli, s-a soldat cu peste 50 de morţi – unul dintre cele mai sângeroase atentate din istoria modernă a Turciei.

În 2015 şi 2016, o seerie de atentate – atribuite de către Guvern unor grupări extremiste şi unor activişti kurzi – s-au soldat cu sute de morţi.

Ultimul atentat important în ţară a avut loc de Anul Nou, în 2017, când un bărbat înarmat a intrat într-un club de noapte, la Istanbul, şi a tras în mulţime, omorând 39 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.