Trei oameni au murit în protestele provocate de ‘profanarea Coranului’ în Bangladesh

Publicat:

Trupe paramilitare au fost desfăşurate în diferite părţi din Bangladesh pentru menţinerea ordinii după ce trei persoane au fost ucise în violenţele ce au urmat după zvonurile despre profanarea unui coran la un festival hindus, au anunţat joi oficiali citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Trupele au fost deplasate în 22 din cele 64 de districte administrative din Bangladesh la cererea autorităţilor locale, a declarat locotenent-colonelul Fayzur Rahman din cadrul forţei paramilitare Garda de Frontieră Bangladesh (BGB) presei la Dhaka.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Violenţele au izbucnit după ce poliţia a încercat să oprească un grup de agresori care atacau temple hinduse în sudul districtului Chandpur miercuri noapte, a declarat Momena Akhter, oficial al guvernului local.

Nu se ştie dacă cei care au murit au fost ucişi de tirurile trase de poliţie sau nu, a spus ea, adăugând că situaţia este acum sub control.

Se crede că o mulţime de musulmani furioşi după presupusa profanare a unui coran la festivalul hindus Durga Puja a comis atacurile în districtul Comilla.

Un organizator al festivalului Durga Puja din Comilla, Nirmal Pal, a spus că cineva ar fi putut pune intenţionat o copie a coranului pe genunchiul zeului hindus Hanuman ca un act de provocare.

În islam, coranul este considerat cuvântul literal al lui Dumnezeu şi musulmanii trebuie să se spele ritual chiar înainte de a atinge o copie. Sunt zeci de acte ce pot constitui profanarea coranului, insultă adusă islamului sau blasfemie şi plasarea cărţii sfinte pe un altar non-islamic ar fi aproape sigur unul dintre ele.

În ciuda faptului că organizatorii festivalului au îndepărtat coranul imediat ce au aflat despre prezenţa sa, o imagine a acestuia a devenit rapid virală şi mulţimi de musulmani furioşi s-au unit în diferite părţi din Comilla, comiţând atacuri asupra hinduşilor ce sărbătoreau Durga Puja şi vandalizând o serie de zeităţi hinduse, a spus Pal.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Violenţa s-a răspândit rapid în alte districte din ţară, determinând autorităţile să desfăşoare forţe de securitate suplimentare pentru a menţine pacea.

“Încercăm să-i găsim pe cei responsabili de distrugerea armoniei religioase “, a declarat ministrul de interne Asaduzzaman Khan, îndemnând administraţia districtului Comilla să aducă vinovaţii în faţa justiţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.