Trei oameni au murit într-o avalanşă puternică în Elveţia

Publicat:

Trei oameni au murit într-o avalanşă puternică în Elveţia

Trei persoane au murit şi o alta a fost rănită luni, într-o avalanşă în Zermatt, una dintre cele mai populare staţiuni de schi şi alpinism din Elveţia, a anunţat poliţia cantonală din Valais, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Avalanşă Riffelberg – la începutul serii, bilanţul evenimentului este de trei persoane decedate şi una rănită. Căutările au fost suspendate în această seară”, a spus poliţiştii într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.


Citeşte şi: Mihai Popșoi recunoaşte că relaţiile cu Rusia sunt la cel mai jos nivel din istorie – Stiripesurse.md

Alunecarea mare de zăpadă, conform imaginilor video difuzate în special pe X, s-a produs după-amiaza devreme în sectorul din afara pistelor din Riffelberg, pe înălţimile comunei Zermatt.

Trei oameni au murit într-o avalanşă puternică în Elveţia

Resurse semnificative de asistenţă, inclusiv aeriană, au fost dislocate imediat pentru a încerca să acorde ajutor victimelor.

Ninsorile abundente şi vânturile foarte puternice au determinat autorităţile să avertizeze asupra unui risc semnificativ de avalanşă în regiunile alpine din sudul Elveţiei. Pericolul a fost mare în anumite părţi din cantonul Graubunden şi cel din Valais.

În această iarnă, 14 persoane, majoritatea schiori de fond, şi-au pierdut deja viaţa în avalanşele din Elveţia, potrivit bilanţului publicat pe 27 martie de Institutul pentru studiul zăpezii şi avalanşelor (SLF).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.