Trei palestinieni ucişi într-un raid al armatei israeliene în sudul Fâşiei Gaza

Publicat:

Trei palestinieni au fost ucişi duminică într-un raid al armatei israeliene asupra unui post de observare al Jihadului islamic din sudul Fâşiei Gaza, a anunţat Ministerul sănătăţii din enclavă, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Gruparea radicală a afirmat la rândul său într-un comunicat că cei trei ucişi duminică erau membri ai braţului armat al mişcării, Brigăzile Al-Qods.


Citește și : Cancelarul austriac susține întărirea prezenței Frontex în ţările din nordul Africii

Jihadul islamic este gruparea armată cea mai puternică din Fâşia Gaza după Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în enclavă, cele două, care sunt aliate, luptând împreună în mai multe războaie cu statul evreu, cel mai recent în 2014.

Armata israeliană a precizat în ce o priveşte într-un comunicat că a fost lansat un proiectil în direcţia unei poziţii a Jihadului după ce soldaţi israelieni au detonat un dispozitiv exploziv instalat în apropiere de bariera care separă Israelul de Fâşia Gaza.

Conform bilanţului realizat de Ministerul local al sănătăţii, cel puţin 118 palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul ultimelor ciocniri, la 30 martie, în contextul mişcării de protest palestiniene intitulate ‘Marele Marş al Întoarcerii’. Manifestanţii cer ‘dreptul la întoarcere’ pentru refugiaţii palestinieni şi denunţă blocada strictă a Fâşiei Gaza de către Israel. Cea mai sângeroasă zi de protest a fost până acum 14 mai, ziua transferului Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Citește și : Mahmoud Abbas va rămâne deocamdată în spitalul din Ramallah

Pe de altă, tot duminică, forul de conducere al “Marşului întoarcerii” a anunţat că marţi urmează să plece din Fâşia Gaza o navă care va încerca să “spargă blocada” impusă de statul evreu acum zece ani. Nava va transporta “un grup de bolnavi, studenţi şi şomeri cu diplomă”, a explicat militantul pentru drepturile omului Salah Abdel Ati.

În paralel, Ministerul Apărării din Israel a anunţat că s-a început construirea unei bariere maritime în nordul Fâşiei Gaza pentru a împiedica posibile infiltrări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.