Trei partide au format o coaliție pro-europeană: ‘Suntem o alternativă a partidului de guvernare’

Publicat:

Trei partide au format o coaliție pro-europeană: ‘Suntem o alternativă a partidului de guvernare’

Partidul Politic Demnitate și Adevăr, Partidul Schimbării și Partidul Liga Orașelor și Comunelor au anunțat că cele trei formațiuni au creat un parteneriat comun, pro-european, și că în acest format vor lucra la următoarele alegeri parlamentare și prezidențiale. Coeziunea celor trei forțe de dreapta ar fi o alternativă al partidului PAS, a anunțat Sergiu Tofilat în cadrul unei conferințe de presă, în care cei trei lideri de partid au prezentat proiectul politic.

Citeşte şi: Statul american în care Donald Trump este interzis la alegerile prezidențiale – Stiripesurse.md


Alexandru Bujoreanu, Dinu Plîngău și Ștefan Gligor au făcut și un apel public către societatea civilă să se alăture, să dezvolte și să se implice în acest parteneriat. Dinu Plîngău a remarcat că această coaliție, „cu ajutorul societății civile, va avea un cuvânt greu de spus pentru cetățenii Republicii Moldova”, anunţă TV8.md.

„Avem nevoie ca nici odată de mai multă înțelepciune și maturitate politică. Vă îndemnăm  să ne susțineți și să dezvoltăm acest parteneriat și să vă implicați. Într-un ceas bun”, a spus Ștefan Gligor, liderul Partidului Schimbării.

Trei partide au format o coaliție pro-europeană: ‘Suntem o alternativă a partidului de guvernare’

Potrivit unei analize prezentate de co-președintele Partidului Ligii Orașelor și Comunelor, Alexandru Bujoreanu, dacă și-ar uni forțele, cele trei partide ar reuși să acumuleze circa 7% la următoarele alegeri. „Este un semnal pe care l-am primit de la cetățenii noștri. Nu trebuie să permitem ca Moldova să derapeze de pe vectorul european”.

Totodată, vicepreședintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, a subliniat faptul că oamenii celor trei formațiuni sunt la prima experiență politică, „nu am sărit dintr-un partid în altul”, ceea ce îi face diferiți, iar scopul comun este menținerea vectorului european.

„Împreună noi putem realiza mai multe, putem fi o alternativă la partidul de guvernare. Sănătoasă și pro-europeană”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.