Trei ‘presupuși spioni’ în folosul Rusiei, arestați în Regatul Unit (presă)

Publicat:

Poliţia britanică a anunţat marţi că a pus sub acuzare doi bărbaţi şi o femei pentru încălcarea legislaţiei privind documentele de identitate, după ce BBC a relatat că trei persoane au fost arestate pentru că spionau în folosul Rusiei, informează Reuters.

Cei trei indivizi sunt cetăţeni bulgari, care ar lucra pentru serviciile de securitate ruse, a mai scris BBC, menţinând că au fost reţinuţi în cadrul unei investigaţii majore în domeniul securităţii naţionale.


Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

Poliţia Metropolitană a confirmat că cinci persoane au fost arestate de ofiţeri de la combaterea terorismului în februarie în baza unei legi privind secretul de serviciu şi că trei au fost între timp puse sub acuzare pentru deţinere de documente false cu intenţii răuvoitoare.

Numele lor este Orlin Roussev, 45 de ani, Biser Dzambazov, 42 de ani, şi Katrin Ivanova, 31 de ani. Ei au compărut în faţa unui tribunal din Londra în luna iulie şi au fost plasaţi în detenţie.

Poliţia a refuzat să comenteze dacă ei sunt sau nu suspectaţi că ar fi spioni ruşi.

Marea Britanie se concentrează tot mai mult asupra ameninţărilor externe pentru securitate şi luna trecută a adoptat o lege privind securitatea naţională, menită să descurajeze spionajul şi amestecul extern cu instrumente actualizate şi prevederi penale.

Guvernul a caracterizat Rusia drept “cea mai acută ameninţare” pentru securitatea sa când legea a fost adoptată.

Poliţia a pus sub acuzare trei ruşi, despre care susţine că sunt agenţi ai serviciului de informaţii militare rus GRU, pentru tentativa din 2018 de a-l ucide fostul agent dublu Serghei Skripal cu agentul neurotoxic Noviciok. Doi au fost puşi sub acuzare în 2018 şi al treilea în 2021.

Anul trecut, serviciul de informaţii britanic a declarat că peste 400 de persoane suspectate că ar fi spioni ruşi au fost expulzate din Europa.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Marea Britanie este de asemenea unul dintre cei mai puternici susţinători ai Ucrainei după declanşarea invaziei ruse anul trecut şi a impus mai multe serii de sancţiuni asupra unor oficiali ruşi şi a unor oligarhi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.