Un tribunal indian a achitat 35 de membrii ai echipajului unei nave de luptă împotriva pirateriei

Publicat:

Un tribunal indian a achitat luni 35 de bărbaţi, printre care britanici, estoni şi ucraineni, membri ai echipajului unei nave de luptă împotriva pirateriei judecaţi pentru transport ilegal de arme, relatează agerpres .

Cei şase britanici, trei ucraineni, 14 estoni şi 12 indieni, condamnaţi în ianuarie 2016 la cinci ani de închisoare, au fost achitaţi de Înalta Curte din Madras (sudul Indiei).


Cazul datează din octombrie 2013, când nava americană de luptă împotriva pirateriei Seaman Guard Ohio a fost interceptată de gărzile de coastă indiene în largul Tuticorin, în statul Tamil Nadu.

Citește și : Rusia : Avioanele ruseşti nu au efectuat lovituri la Al-Shafah în regiunea Deir Ezzor

La bord, gărzile au găsit arme semiautomate şi mii de muniţii. Echipajul a fost urmărit penal pentru transport de arme fără autorizaţie în apele teritoriale indiene.

De atunci, soarta echipajului a dat naştere la presiuni diplomatice, iar guvernul eston a criticat în octombrie New Delhi pentru ritmul lent al justiţiei indiene.

La Londra, un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a salutat anunţul achitării.

Londra “colaborează cu autorităţile indiene pentru paşii următori. Vom continua să acordăm asistenţă consulară bărbaţilor şi familiilor lor atât timp cât este necesar”, a adăugat el.

Deoarece autorităţile indiene au încă posibilitatea de a face recurs, echipajul nu poate părăsi ţara.

Dar potrivit lui R. Subramaniya Adityan, avocat al unui număr de 19 achitaţi, aceştia “vor fi liberi de îndată ce decizia Curţii va fi comunicată, marţi, responsabililor închisorii”. Un alt avocat, R. Arumuga Ram, a spus că eliberarea ar putea începe de luni seară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.