Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare și agresiune

Publicat:

Donald Trump a fost dat în judecată joi pentru a doua oară pentru defăimare de către o scriitoare care l-a acuzat pe fostul președinte american că a mințit negând că a violat-o în urmă cu 27 de ani, potrivit Reuters , informează mediafax.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, l-a acuzat pe Trump și de agresiune în cadrul unei presupuse întâlniri care ar fi avut loc la magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan.


Citește și: Situaţia din Iran, dezbătută în Consiliul drepturilor omului al ONU

Carroll, în vârstă de 78 de ani, a depus plângerea pentru agresiune în temeiul unei noi legi care oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-și da în judecată presupușii agresori, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă.

Joi, a fost prima zi în care acuzatorii au putut deschide acțiuni în instanță.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll sau că o cunoștea la momentul respectiv spunând că „nu era genul meu”. El a numit afirmațiile farse și minciuni ceea ce a dus la acuzații de defăimare.

Ambele părți așteaptă decizii ale curții de apel care să abordeze argumentul lui Trump potrivit căruia a fost imun din punct de vedere legal față de primul proces intentat de Carroll, deoarece a vorbit în calitatea sa de președinte al SUA.

Acest lucru probabil că nu va afecta cel de-al doilea proces al ei, deoarece Trump este un cetățean privat, după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Carroll solicită daune dar valoarea acestora nu este cunoscută. Pentru a-și susține demersul, ea a spus că Trump i-a provocat un prejudiciu psihologic de durată și a lăsat-o în imposibilitatea de a susține o relație romantică.

Primul proces este programat pe 6 februarie 2023, în fața judecătorului districtual Lewis Kaplan din Manhattan, dar va fi probabil amânat, susțin specialiștii.

La o audiere de marți, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a cerut ca înfățișarea să aibă loc la 10 aprilie și să acopere ambele procese, spunând că acestea se suprapun substanțial.

Citește și: UE raportează cel puţin 238.000 de decese premature în 2020 din cauza poluării aerului

Avocata lui Trump, Alina Habba, a solicitat un proces pe 8 mai doar pentru primul proces. De asemenea, ea i-a spus judecătorului că o amânare mai lungă are sens, deoarece Trump nu a angajat un avocat pentru cel de-al doilea proces.

Judecătorul Kaplan a anunțat că ar putea decide la începutul săptămânii viitoare cum să programeze ambele procese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.