Trump consideră că întâlnirea privată cu Putin ar putea să fie “cea mai uşoară” dintre cele cu liderii europeni

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump spune că întâlnirea privată cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la summit-ul din 16 iulie de la Helsinki, ar putea să fie “cea mai uşoară” dintre cele pe care le va avea cu liderii europeni, scrie Politico. Trump a plecat marţi în turneul său în Europa şi va ajunge prima oară la Bruxelles, acolo unde va participa miercuri şi joi la Summitul NATO. De acolo, Trump va călători în Marea Britanie, potrivit news.ro .

Luni, 16 iulie, Trump se va întâlni cu Putin la Helsinki, în Finlanda, iar cei doi ar urma să discute despre relaţiile dintre SUA şi Rusia şi despre “alte probleme de securitate naţională”.


Citește și : Italia refuză să primească un vas comercial, plin cu migranţi

“Aşadar, va fi vorba de NATO, de Marea Britanie, unde sunt tensiuni, şi de Putin. Sincer, Putin ar putea să fie cel mai uşor dintre toţi. Cine ar fi crezut?”, a declarat preşedintele american.

Trump a fost criticat pentru că a fost dispus să se întâlnească cu Putin în timpul investigaţiei privind posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Citește și : Misiunea canadiană în Letonia a fost prelungită „până în 2023”

Donald Trump a criticat din nou statele membre NATO pentru că nu alocă destule fonduri pentru apărare, înaintea summit -ului organizaţiei din această săptămână de la Bruxelles, scrie Politico. “Statele Unite cheltuie mult mai mult pentru NATO decât oricare altă ţară. Nu este corect şi nici acceptabil. Deşi aceste ţări şi-au mărit cheltuielile de când mi-am început mandatul, trebuie făcut mai mult. Germania este la 1%, SUA este la 4% iar NATO este mai benefic pentru Europa decât pentru SUA”, a afirmat Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.