Trump continuă şarjele împotriva unor legislatoare democrate: Dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump, care a îndemnat duminică, într-o serie de postări pe Twitter, mai multe alese democrate din Congresul american să se “întoarcă” de unde au venit în loc să critice Statele Unite, a insistat luni că respectivele legislatoare “urăsc” America şi că, “dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece”, relatează dpa, Reuters şi AFP, scrie agerpres.

“Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti ţara, dacă nu eşti fericit aici, poţi să pleci”, a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei.


Citește și : Ursula von der Leyen îşi anunţă demisia din funcţia de ministru german al Apărării, indiferent de rezultatul votului din PE

“Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poţi pleca”, a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părţi din public. “Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa”, a adăugat el.

“Nu-mi fac griji pentru că mulţi sunt de acord cu mine”, a menţionat Trump, care a admis totodată că “e posibil” să greşească, dar “alegătorii vor decide”.

“Ce interesant este să vezi congresmene democrate ‘progresiste’ (…), care provin din ţări ale căror guverne sunt o catastrofă completă şi totală, cele mai rele, corupte şi inepte din întreaga lume (…) adresându-se perfid poporului Statelor Unite, cea mai puternică şi mai măreaţă naţiune de pe Pământ, pentru a-i spune cum să fie condus guvernul nostru”, a transmis duminică pe Twitter preşedintele SUA. “De ce nu se întorc în aceste locuri absolut precare şi infestate de criminalitate de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta”, a continuat Trump, fără a da nume.

El a făcut însă referire în mod evident la patru tinere reprezentante ale Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Rashida Tlaib din Michigan şi Ayanna Pressley din Massachusetts, cunoscute pentru criticile lor la adresa lui Trump, dar şi a actualei conduceri a Camerei reprezentanţilor.

Citește și : Cel puţin 11 civili morţi în explozia unei mine, în provincia afgană Kandahar

În ce o priveşte, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a fost printre primii care au reacţionat la remarcile de duminică ale lui Trump.

“Regret comentariile xenofobe ale lui @realDonaldTrump care îşi propun să ne divizeze naţiunea”, a scris pe Twitter Pelosi, denunţând un atac din partea preşedintelui SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul a aprobat cadrul bugetar, pentru următorii ani 

Guvernul a aprobat cadrul bugetar, pentru următorii ani Guvernul a aprobat, astăzi, Cadrul bugetar pe termen mediu 2025-2027. Documentul stabilește obiectivele politicii bugetar-fiscale și determină...

Misterul „mumiei care țipă” ar putea fi rezolvat

Misterul „mumiei care țipă” ar putea fi rezolvat În urmă cu mai bine de opt decenii, arheologii au dat peste rămășițele mumificate ale unei femei...

O mașină a ars ca o torță la Botanica

O mașină a ars ca o torță la Botanica O mașină a ars ca o torță în sectorul Botanica al capitalei. Citește și: Criză la...

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după asaltul Ucrainei pe teritoriul regiunii ruse 

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după asaltul Ucrainei pe teritoriul regiunii ruse Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat de urgenţă miercuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.