Trump critică Acordul de la Paris invocând durata protestelor “vestelor galbene”

Publicat:

Preşedintele Donald Trump a declarat sâmbătă pe Twitter că guvernul francez plăteşte factura sprijinului pentru Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, având în vedere durata protestelor “vestelor galbene” începute anul trecut, relatează EFE, scrie Agerpres.

“Cum procedează Franţa cu Acordul de la Paris privind mediul? După 18 săptămâni de revoltă a protestatarilor în vestele galbene, cred că nu prea bine!”, a scris Trump pe contul său de Twitter.


Citește și : Zeci de mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva procesului liderilor separatişti catalani

“Între timp, Statele Unite au urcat în topul fiecărei liste de mediu”, a adăugat el.

De la începutul protestelor din Franţa la sfârşitul anului trecut, Trump a insistat asupra conexiunii dintre mişcarea “vestelor galbene” şi presupusa lipsa de popularitate a Acordului de la Paris, din care preşedintele a decis să retragă SUA.

În Statele Unite, conform datelor oficiale, emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 0,9% în 2017 faţă de anul precedent, însă această reducere nu este legată de decizia preşedintelui american de a retrage SUA din Acordul de la Paris, deoarece aceasta va intra în noiembrie 2020.

Mesajul preşedintelui Trump a venit după o nouă zi de proteste a “vestelor galbene” în întreaga Franţă, care de la prima oră a înregistrat altercaţii semnificative, menite să demonstreze că mişcarea îşi menţine forţa după patru luni de proteste.

Trump a legat aceste proteste de Acordul de la Paris deoarece la început “vestele galbene” au protestat împotriva majorării impozitelor pe combustibil, ceea ce a determinat guvernul francez să suspende creşterea taxei pe combustibil.

Mişcarea şi-a extins însă lista revendicărilor, care acum se concentrează pe aşa-numitul RIC (Referendum al Iniţiativei Cetăţeneşti), pe dizolvarea Adunării Naţionale şi formarea unui parlament provizorii “în timp ce sistemul se reorganizează”.

Citește și : Venezuela: Guaido a început un turneu prin ţară, promiţând că acesta îl va ‘conduce până la palatul prezidenţial’

Arcul de Triumf a fost epicentrul revoltelor de sâmbătă din Paris, care a atins un nivel de violenţă nemaiîntâlnit şi pe care forţele de securitate au încercat să le controleze prin utilizarea gazelor lacrimogene, a tunurilor cu apă şi arestarea a aproximativ 230 de persoane.

Magazine de lux de pe Champs Elysees au fost jefuite sau incendiate, a fost distrus restaurantul istoric Fouquet’s, iar pe un bulevard din apropiere incendiul unei bănci a determinat evacuarea întregii clădiri, incident soldat cu rănirea uşoară a 11 persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.