Trump este în continuare preocupat de combaterea atacurilor armate în școli

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că faptul că în cadrul discursului său privind Starea Uniunii nu a făcut referire la siguranţa în şcoli şi la politicile împotriva violenţelor cu arme de foc nu înseamnă că nu este preocupat de această problemă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Cu toate acestea, el nu a oferit detalii miercuri în timpul unui interviu acordat în Biroul Oval unor jurnalişti regionali, între care unul de la McClatchy.


Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

‘Mesajul meu este că noi, ştiţi, am făcut un raport cu şcoala… raportul a fost foarte, foarte puternic… multe concluzii foarte bune şi lucruri de făcut, şi am făcut acest lucru în mod special în legătură cu şcoala … şi a fost bine primit’, a spus Trump. “Lucrăm şi lucrăm pe baza raportului pe care l-am terminat acum trei săptămâni’, a spus preşedintele american.

Preşedintele s-a referit la raportul Comisiei pentru siguranţă publică al liceului Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, Florida, care a fost dat publicităţii în decembrie 2018, document redactat de oficiali de stat şi locali împreună cu părinţii victimelor.

Săptămâna viitoare se împlineşte un an de la masacrul de la Marjory Stoneman Douglas, considerat cel mai sângeros atac din istoria SUA comis la un liceu, în timp ce Trump a vorbit în mare parte în anul 2018 despre posibile măsuri de protecţie, dar care nu includ controlul armelor, inclusiv înarmarea profesorilor.

Preşedintele Trump a declarat miercuri că nu ştia că trei părinţi ai victimelor atacului din Parkland, Manny Oliver, Andrew Pollack şi Frank Guttenberg, se aflau în Camera Reprezentanţilor, marţi noaptea, pentru a asista la discursul său despre Starea Uniunii şi a părut nemulţumit de faptul că nu a fost informat despre participarea acestora.

Citește și: Rusia vrea să negocieze cu SUA un nou tratat nuclear

Pollack a fost invitat de senatorul republican de Florida, Rick Scott, Oliver a fost invitat de reprezentantul democrat Ted Deutch şi Guttenberg a fost invitat de preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

‘În primul rând, n-am ştiut că erau acolo. Mi-aş fi dorit să mi se spună că sunt acolo deoarece este vorba de un grup de oameni minunaţi’, a spus Trump.

Declaraţiile preşedintelui american au survenit în timp ce democraţii din Camera Reprezentanţilor au prima audiere oficială în Congres în opt ani privind violenţele cu armă de foc. Deutch, Guttenberg şi Oliver au participat la audierea din Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor împreună cu activişti din cadrul Marşului pentru viaţă şi alte grupuri de control al armelor.

“După 14 februarie (2018), legislatura din Florida a adoptat legi pentru a creşte la 21 de ani vârsta minimă la care este permisă achiziţionarea de arme şi a adoptat Ordine de protecţie pentru riscuri extreme”, a spus Deutch. “Administraţiile statale şi locale din întreaga ţară au luat măsuri. În cele din urmă, Camera Reprezentanţilor este pe punctul de a acţiona. Vom face verificări de fond deoarece această măsură este susţinută de peste 90% dintre americani şi poate ajuta la salvarea unei vieţi”, a menţionat Donald Trump.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

În timp ce noua majoritate democrată din Camera Reprezentanţilor va încerca să adopte legi de control al armelor în următorii doi ani, astfel de eforturi ar putea să se confrunte cu opoziţie din partea Senatului, controlat de republicani, şi a preşedintelui.

Cu toate acestea, există şi alte domenii, cum ar finanţarea pentru sporirea măsurilor de securitate în şcoli, care ar putea beneficia de sprijin din partea ambele părţi în guvernul federal.

“Este o tragedie incredibilă şi acestea sunt lucruri care pot fi oprite”, a declarat Trump miercuri, referindu-se la atacurile armate din şcoli.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.