Trump evită întrebarea privind o eventuală graţiere a lui Manafort

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a evitat să răspundă, într-un interviu pentru postul de ştiri Fox News, la întrebarea dacă îl va graţia pe fostul său director de campanie Paul Manafort, condamnat în această săptămână pentru fraudă fiscală şi bancară, transmite dpa, potrivit agerpres.

Fără a spune dacă se gândeşte la o graţiere, preşedintele a minimalizat acuzaţiile aduse lui Manafort, care ar putea primi zeci de ani de închisoare.


Citește și : British Airways îşi va anula zborurile către Iran într-o lună

‘Am un mare respect pentru ce a făcut dat fiind prin ce a trecut’, a declarat Trump în interviul pentru Fox News.

‘Aş spune că ceea ce a făcut el, unele din acuzaţiile pe care ei le aruncă împotriva lui, fiecare consultant, fiecare lobbyist de la Washington probabil că face’, a continuat preşedintele.

Paul Manafort a fost condamnat pentru că a ascuns veniturile obţinute din consultanţa politică pentru un partid pro-rus din Ucraina, neplătind taxe în SUA şi ulterior minţind pentru a primi credite bancare.

Trump şi Rusia au fost menţionaţi rar în timpul procesului lui Manafort, care a început pe 18 iulie şi s-a încheiat cu juraţii găsindu-l vinovat pe inculpat la opt din cele 18 capete de acuzare.

Manafort, care iniţial s-a oferit voluntar în calitate de consilier neremunerat, a fost numit şef al campaniei lui Trump în iunie 2016, la câteva zile după ce participase la o întâlnire, la Trump Tower din Manhattan, cu o avocată de origine rusă care a promis informaţii compromiţătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton.

Citește și : Irak: Şase persoane au fost ucise într-un atac jihadist la nord de Bagdad

Paul Manafort a fost dat afară din echipa de campanie două luni mai târziu, după ce legăturile sale cu fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici au devenit publice.

‘Nu l-am cunoscut pe Manfort bine’, a mai afirmat Trump în interviu. ‘Nu a făcut parte din echipa de campanie mult timp. L-au prins pentru lucruri fără nicio legătură cu campania’, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.