Trump invocă ştirile false ca motiv pentru suspendarea briefing-ului de presă de la Casa Albă

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a justificat marţi suspendarea briefing-ului de presă zilnic de la Casa Albă invocând ceea ce el consideră a fi lipsa de onestitate a majorităţii jurnaliştilor faţă de el, relatează AFP, potrivit agerpres.

Briefingul de presă zilnic al purtătorului de cuvânt a administraţiei, transmis în direct la televiziune din celebra sală de presă din ‘West Wing’, este o tradiţie veche de mai multe decenii.


Citește și : Autoritatea Palestiniană va refuza ajutoarele guvernului american

La începutul preşedinţiei Trump, aceste briefing-uri de presă, ţinute atunci de Sean Spicer, înlocuit ulterior cu Sarah Sanders, nu erau zilnice, dar erau frecvente. De mai multe luni însă, ele au devenit mai degrabă excepţia decât regula. Ultimul datează din 18 decembrie.

“Motivul pentru care Sarah Sanders nu mai urcă aşa mult pe ‘podium’ este că presa o tratează nepoliticos şi relatează fără acurateţe (spusele ei), în special unii membrii ai presei”, a scris Donald Trump pe Twitter.

“I-am spus să nu se mai deranjeze să continue, mesajele se fac auzite oricum! Majoritatea (presei) nu va relata niciodată corect despre noi, de unde şi termenul ‘Fake News’ (‘ştiri false’ – n.r.)”, a adăugat preşedintele american.

Chestionată des în legătură cu acest subiect, Casa Albă subliniază că Donald Trump răspunde frecvent, el însuşi, la întrebările jurnaliştilor, în special din grădina Casei Albe înainte de a se urca la bordul elicopterului prezidenţial Marine One.

Citește și : Pompeo: SUA şi Rusia ‘nu sunt condamnate la o rivalitate de război rece’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.