Trump: Moartea lui al-Baghdadi, mai importantă ca a lui ben Laden

Publicat:

Operaţiunea militară americană în care liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi s-a sinucis este mai importantă decât cea în care a fost ucis liderul Al-Qaida Osama ben Laden în 2011, în Paksitan, în timpul administraţiei democratului Barack Obama, apreciază Donald Trump, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Trump a prezentat duminică, într-un discurs către naţiune, la Casa Albă, detalii despre opraţiunea din Siria în care a fost eliminat al-Baghdadi.


Citește și : Papa Francisc deplânge ‘faţa desfigurată’ a Amazoniei la sfârşitul unui sinod la Vatican

Locatarul Casei Albe recunoaşte importanţa morţii lui Osama ben Laden, însă el consideră că vestea morţii lui Abu Bakr al-Baghdadi este şi mai importantă.

Trump consideră că ben Laden a devenit un nume mondial în terorism la nivel global după atentele teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Însă al-Baghdadi şi-a făcut un astfel de nume prin construirea ”califatului” SI.

Trump a precizat că analize ADN efectuate la faţa locului atacului au condirmat că al-Baghdadi a fost ucis în această operaţiune militară americană.

El a prezentat duminică detalii ample despre această misiune, într-o intervenţie televizată din ”Sala dimplomatică”, la Casa Albă.

El a precizat că surparea tunelului în care Abu Bakr al-Baghdadi şi-a detonat centura explozivă a îngreunat accesul la corpul acestuia.

Însă americanii au înlăturat obstacolele şi au putut, astfel, să confirme identitatea liderului SI.

Citește și : Trump CONFIRMĂ: Liderul islamist Baghdadi a murit

Trump a precizat că participanţii la operaţiune ”au adus părţi din corp” cu ei, în pofida faptului că ”nu mai rămăsese mare lucru” din cadavrul lui al-Baghdadi.

”Ei au ADN-ul său. Mai mult decât voiau”, a declarat locatarul Casei Albe

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.