Trump petrece weekendul într-una dintre staţiunile lui de lux din Scoţia

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump petrece weekendul în Scoţia, alături de soţia lui, într-una dintre staţiunile lui de lux. Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a refuzat să se întâlnească cu el, iar un protest amplu este programat să aibă loc sâmbătă la Edinburgh, potrivit news.ro .

Cuplul Trump va sta la Turnberry, la sud-vest de Glasgow, unde va petrece sfârşitul de săptămână înainte ca preşedintele american să se întâlnească cu Vladimir Putin la Helsinki, scrie AFP.


Citește și : Pakistan: Fostul premier Nawaz Sharif şi fiica acestuia, arestați la sosirea în ţară

După ce la Londra a fost primit de Theresa May, dar şi de proteste, Trump a fost întâmpinat pe aeroportul din Glasgow de un prezentant al guvernului britanic, şi nu de prim-ministrul scoţian, critic vehement al administraţiei sale.

Staţiunea de golf din Turnberry a fost inaugurată de Trump pe 24 iunie 2016, la o zi după referendumul britanic privind părăsirea Uniunii Europene.

În 2006, Trump a promis că va construi pe 567 de hectare în apropiere de Aberdeen cel mai mare teren de golf din lume. Propunerea a fost bine primită de guvernul de la acea vreme, iar Trump a devenit un ambasador scoţian la nivel global. Însă localnicii s-au opus, iar consilierii locali au respins proiectul.

Citește și : Moscova cosideră nefondată inculparea în Statele Unite a 12 agenţi ruși

Relaţia dintre părţi s-a îmbunătăţit când Trump a promis că va crea 6.000 de locuri de muncă şi va investi 1 miliard de dolari.

Trump Organisation a cheltuit 100 de milioane de dolari şi a angajat în jur de 650 de persoane, temporar şi permanent, însă insistă că staţiunea este în curs de dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.