Trump rămâne cu amenda colosală în New York! Fiii lui nu mai au voie să facă afaceri în acest stat

Publicat:

Trump rămâne cu amenda colosală în New York! Fiii lui nu mai au voie să facă afaceri în acest stat

Un judecător din New York a respins miercuri o ofertă de garanţie de 100 de milioane de dolari adusă de Donald Trump pentru a acoperi mai puţin de o treime din amenda pentru fraudă financiară din cadrul imperiului său imobiliar la care a fost condamnat la mijlocul lui februarie, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Fostul preşedinte american a făcut apel luni împotriva hotărârii Curţii Supreme Civile a statului New York (o jurisdicţie de primă instanţă) din 16 februarie prin care l-a obligat să plătească 355 de milioane de dolari penalităţi financiare. Fără a socoti totalul dobânzii care se ridică la peste 100 de milioane de dolari.


Apelul introdus luni a vizat, de asemenea, interdicţia impusă lui Trump şi celor doi fii ai săi adulţi, Donald Jr. şi Eric, de a conduce afaceri în statul New York timp de trei şi, respectiv, doi ani.

Citeşte şi: Adevărul incomod despre războiul din Ucraina: Nici Rusia, nici Occidentul nu știe cum se va sfârși – Stiripesurse.md

În loc să garanteze suma integrală a amenzii, avocaţii lui Trump au depus miercuri un recurs la o altă instanţă – Secţia de apel a Curţii Supreme din New York – pentru a “depune o garanţie de 100 de milioane de dolari”, potrivit unui extras dintr-un document judiciar de aproape 1.800 de pagini făcut public.

Este garanţia pe care fostul preşedinte (2017-2021), care intenţionează să fie reales în noiembrie, o poate plăti în cazul în care recursul din 16 februarie, în faţa unei instanţe separate şi fără un nou proces, eşuează.

Trump rămâne cu amenda colosală în New York! Fiii lui nu mai au voie să facă afaceri în acest stat

Dar la finalul zilei, un judecător de la secţia de apel a Curţii Supreme din New York, Anil Singh, a respins cererea de “suspendare temporară a executării hotărârii financiare” din 16 februarie.

Prin urmare, Trump va trebui să ofere o garanţie de plată a întregii amenzi.

Avocaţii lui Trump declaraseră că amenda impusă de judecătorul newyorkez Arthur Engoron la 16 februarie este “exorbitantă şi vexatorie”, iar “interdicţia generală” de a conduce afaceri în acest stat este “ilegală şi neconstituţională”, făcând “imposibilă asigurarea şi depunerea unui bon de garanţie complet”.

Judecătorul Engoron l-a obligat pe fostul preşedinte american să plătească amenzi de 354,86 milioane de dolari pentru fraudă financiară, iar fiecare dintre cei doi fii să plătească câte patru milioane de dolari.

Trump rămâne cu amenda colosală în New York! Fiii lui nu mai au voie să facă afaceri în acest stat

Procuroarea generală a statului New York, Letitia James, a depus o plângere împotriva lui Donald Trump în octombrie 2022 şi l-a obligat, împreună cu Donald Jr., Eric şi grupul lor familial Trump Organization, la un proces civil pentru fraudă care s-a ţinut din octombrie până în ianuarie.

Ea a calculat ulterior că valoarea amenzii cu dobândă s-ar ridica la peste 450 de milioane de dolari. În contul său de X duminică, Letitia James a reevaluat această sumă la 464,8 milioane de dolari.

Pe reţeaua sa Truth Social, Donald Trump a susţinut în repetate rânduri că judecătorul Engoron că este “veros”, iar procuroarea generală “total coruptă”. Principalul favorit al primarelor republicane pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie a denunţat încă o dată o “ingerinţă electorală”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni O nouă dezinformare ce vizează Armata Națională, a fost identificată recent că...

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest Șase cetățeni străini au fost puși sub acuzare în...

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European Parlamentul European a aprobat, astăzi, revizuirea Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.