Trump a rămas impresionat de ce a văzut în Franţa şi a cerut Pentagonului o paradă militară de proporţii

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, doreşte crearea unei parade militare pentru a prezenta puterea militară americană, a precizat marţi Casa Albă, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Preşedintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii vor putea să-şi exprime recunoştinţa”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, confirmând o informaţie din Washington Post.


Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte. Un hotel s-a prăbuşit – FOTO/VIDEO

Conform AFP, Donald Trump nutrea ideea unei parade militare la Washington înainte de alegerea sa şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de preşedintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Casa Albă a evocat atunci ideea de a organiza o paradă similară la Washington, pe 4 iulie, ziua sărbătorii naţionale americane.

Dar ideea a provocat critici violente din partea detractorilor săi, care au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui conducător de regim autocratic.

Citeşte şi: SUA sunt dezamăgite de promulgarea legii privind Holocaustul de către președintele polonez

Conform dpa, care citează The Washington Post, preşedintele american s-a întâlnit la Pentagon, pe 18 ianuarie, cu generali de top pentru a discuta evenimentul.

“Ordinele marşului erau: Vreau o paradă precum cea din Franţa”, a relatat publicaţia, citând un oficial militar anonim. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.