Trump respinge planul senatorilor în ceea ce îi priveşte pe aşa-numiţii VISĂTORI

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a respins vineri planul propus de un grup de senatori republicani şi democraţi cu privire la situaţia tinerilor intraţi clandestin în SUA şi beneficiari ai programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), aşa-numiţii ‘Dreamers’ (visători) transmite Reuters, potrivit agerpres.

În opinia lui Trump, planul nu prevede finanţarea corespunzătoare a zidului de-a lungul graniţei cu Mexic şi este ‘un mare pas înapoi’.


Citeşte şi: Premierul României este criticat în termeni duri la Budapesta

‘Aşa-zisul acord bipartizan DACA prezentat ieri mie şi unui grup de senatori şi congresmeni republicani a fost un mare pas înapoi’, a scris Trump pe Twitter, la o zi după ce grupul declara că a ajuns la un acord privind protejarea tinerilor imigranţi ‘Dreamers’ de deportare.

Potrivit acestei propuneri, afirmă Trump în postarea sa, Statele Unite ‘ar fi forţate să preia un mare număr de persoane din ţări cu criminalitate ridicată care o duc rău’.

Donald Trump a abrogat în septembrie programul DACA, creat în 2009 şi care a permis unui număr de 690.000 de tineri intraţi ilegal în SUA pe când erau minori să studieze şi să muncească în legalitate, protejându-i de expulzare.

Citeşte şi: 600 de oameni au rămas blocaţi într-un tren din Japonia

Preşedintele şi-a amânat însă până în martie decizia pentru a da timp Congresului să găsească o ‘soluţie permanentă’ pentru această categorie de tineri.

Marţi, cu prilejul unei reuniuni la Casa Albă, Trump le-a cerut congresmenilor să găsească un compromis privind imigraţia şi punerea în legalitate a situaţiei acestor ‘Dreamers’. El a mai declarat că este deschis unei reforme mai ample asupra legislaţiei privind imigraţia, care ar viza circa 11 milioane de alţi imigranţi ce trăiesc în ilegalitate, cu condiţia ca democraţii să accepte o întărire a securităţii la frontiere, inclusiv construcţia unui controversat zid la graniţa cu Mexicul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.