Trump şi Erdogan cheamă la încetări ale focului în Siria şi Libia

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au fost de acord marţi, în cursul unei convorbiri telefonice, asupra ‘importanţei’ ca ţările în conflicte, precum Siria şi Libia, să ‘adere la o încetare a focului’ în această perioadă de criză sanitară mondială, transmite AFP, citând un comunicat al Casei Albe, scrie agerpres.

‘Preşedinţii Trump şi Erdogan sunt de acord asupra faptului că este mai important ca niciodată ca ţările în conflict, mai ales Siria şi Libia, să adere la o încetare a focului şi să lucreze la o soluţie’, afirmă comunicatul Casei Albe.


Citește și : Guvernul Thailandei a emis un avertisment împotriva glumelor de 1 Aprilie despre coronavirus

‘Cei doi lideri s-au pus de acord să lucreze împreună şi în bună coordonare în campania internaţională pentru a învinge virusul şi a susţine economia mondială’, adaugă sursa citată.

Trump şi Erdogan au chemat deja, în urmă cu o lună, Siria şi Rusia să înceteze ofensiva militară în regiunea siriană Idlib.

Citește și : Grecia confirmă primul caz de coronavirus printre refugiaţi

În ultimele zile, pe fondul pandemiei, după un apel în acest sens al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, încetări ale focului au fost evocate în Filipine, Camerun, Yemen şi Siria.

În Siria, regimul a raportat doar câteva cazuri de infectare cu noul coronavirus, însă, date fiind condiţiile sanitare precare după ani de război civil, experţii se tem că populaţia este foarte vulnerabilă în cazul răspândirii COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.