Trump șochează din nou – Condițiile în care ar fi bombardat Moscova și Beijingul

Publicat:

Trump șochează din nou – Condițiile în care ar fi bombardat Moscova și Beijingul

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a sugerat la un eveniment de strângere de fonduri că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, a informat Washington Post (WP) pe 28 mai, citând mai mulți donatori și consilieri anonimi.

Într-o lucrare care detaliază unele dintre revendicările și cererile pe care fostul președinte american le-a făcut în timpul unei campanii de strângere de fonduri pentru actuala sa candidatură prezidențială, ziarul a mai spus că ar ataca Beijingul dacă China ar invada Taiwanul sub conducerea sa, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Potrivit WP, comentariile lui Trump „i-au surprins pe unii dintre donatori”.

Trump nu a amenințat public că va bombarda Moscova, dar, într-un apel telefonic difuzat în martie 2022, Trump i-a spus unui prieten că a făcut în privat o astfel de amenințare însuși președintelui rus Vladimir Putin.

Public, Trump l-a descris pe Putin drept un „geniu” în zilele premergătoare invaziei pe scară largă a Rusiei, când Moscova a mutat trupe în estul Ucrainei.

De asemenea, el a susținut în mod regulat că ar putea opri războiul din Ucraina „în 24 de ore”, deși nu a declarat niciodată public cum ar face acest lucru.

The Washington Post a scris pe 7 aprilie, citând surse anonime, că Trump a spus în privat că ar putea pune capăt ei făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și Donbasul Moscovei.

Potrivit Washington Post, Trump a mai spus că crede că atât Moscova, cât și Kievul „vreau să salveze fața, vor o cale de ieșire”, susținând că ucrainenii din teritoriile ocupate de Rusia nu s-ar opune față de a face parte din Rusia”.

Dacă înțelegerea și ideea este pur și simplu de a oferi teritoriile noastre, atunci este foarte primitiv”, a spus președintele Volodymyr Zelensky ca răspuns.

Trump este candidatul republican prezumtiv pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, înfruntându-se împotriva președintelui în exercițiu Joe Biden.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

În încercarea de a strânge sumele gigantice necesare pentru a conduce o campanie prezidențială, WP raportează, de asemenea, că Trump le-a spus atât donatorilor noi, cât și donatorilor obișnuiți că ar trebui să mărească semnificativ ceea ce oferă.

Un om de afaceri care de obicei le dădea republicanilor 2-3 milioane de dolari ar trebui să dea o contribuție de 25 sau 50 de milioane de dolari, altfel nu ar fi „foarte fericit”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.