X

Trump șochează din nou – Condițiile în care ar fi bombardat Moscova și Beijingul

Trump șochează din nou – Condițiile în care ar fi bombardat Moscova și Beijingul

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a sugerat la un eveniment de strângere de fonduri că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, a informat Washington Post (WP) pe 28 mai, citând mai mulți donatori și consilieri anonimi.

Într-o lucrare care detaliază unele dintre revendicările și cererile pe care fostul președinte american le-a făcut în timpul unei campanii de strângere de fonduri pentru actuala sa candidatură prezidențială, ziarul a mai spus că ar ataca Beijingul dacă China ar invada Taiwanul sub conducerea sa, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Potrivit WP, comentariile lui Trump „i-au surprins pe unii dintre donatori”.

Trump nu a amenințat public că va bombarda Moscova, dar, într-un apel telefonic difuzat în martie 2022, Trump i-a spus unui prieten că a făcut în privat o astfel de amenințare însuși președintelui rus Vladimir Putin.

Public, Trump l-a descris pe Putin drept un „geniu” în zilele premergătoare invaziei pe scară largă a Rusiei, când Moscova a mutat trupe în estul Ucrainei.

De asemenea, el a susținut în mod regulat că ar putea opri războiul din Ucraina „în 24 de ore”, deși nu a declarat niciodată public cum ar face acest lucru.

The Washington Post a scris pe 7 aprilie, citând surse anonime, că Trump a spus în privat că ar putea pune capăt ei făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și Donbasul Moscovei.

Potrivit Washington Post, Trump a mai spus că crede că atât Moscova, cât și Kievul „vreau să salveze fața, vor o cale de ieșire”, susținând că ucrainenii din teritoriile ocupate de Rusia nu s-ar opune față de a face parte din Rusia”.

Dacă înțelegerea și ideea este pur și simplu de a oferi teritoriile noastre, atunci este foarte primitiv”, a spus președintele Volodymyr Zelensky ca răspuns.

Trump este candidatul republican prezumtiv pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, înfruntându-se împotriva președintelui în exercițiu Joe Biden.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

În încercarea de a strânge sumele gigantice necesare pentru a conduce o campanie prezidențială, WP raportează, de asemenea, că Trump le-a spus atât donatorilor noi, cât și donatorilor obișnuiți că ar trebui să mărească semnificativ ceea ce oferă.

Un om de afaceri care de obicei le dădea republicanilor 2-3 milioane de dolari ar trebui să dea o contribuție de 25 sau 50 de milioane de dolari, altfel nu ar fi „foarte fericit”.

Tags: Donald TrumpmoscovarusiaSUATrump
Externe