Trupele americane, din nou, ţinta unui atac la o bază din vestul Irakului (responsabil american)

Publicat:

Trupele americane, din nou, ţinta unui atac la o bază din vestul Irakului (responsabil american)

Soldaţii americani au fost marţi din nou ţinta unui atac la o bază din vestul Irakului, a declarat un responsabil militar american, acesta fiind al doilea atac de la începutul lunii februarie, dar fără să facă victime sau să provoace pagube, relatează AFP.

Forţele SUA au fost vizate de numeroase atacuri în regiune de la începutul războiului între Israel şi Hamas la începutul lunii octombrie 2023, dar aceste atacuri aproape au încetat la începutul lunii februarie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

“Un atac a vizat ieri (luni) baza aeriană Al-Asad”, fără să provoace răniţi sau pagube, a declarat acest responsabil american, sub rezerva anonimatului, fără să precizeze tipul de atac.

“Este al doilea atac împotriva forţelor americane din 4 februarie”, a adăugat el.

Un altul a avut loc în weekend, cu lovituri de rachete lansate din nordul Irakului împotriva unei baze în Siria, unde staţionează trupe americane responsabile de lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Între începutul lunii octombrie şi începutul lunii februarie, peste 165 de atacuri au vizat forţele SUA în Irak şi Siria, provocând rănirea mai multor soldaţi, dar fără decese.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

 

Un atac cu dronă împotriva unei baze în Iordania a ucis totuşi trei soldaţi americani la sfârşitul lunii ianuarie, ceea ce a determinat Pentagonul să efectueze lovituri asupra poziţiilor unor grupări legate de Iran în regiune. După aceea, atacurile vizând poziţii americane au încetat.

Cele mai multe dintre aceste atacuri au fost revendicate de “Rezistenţa islamică în Irak”, o reţea de combatanţi pro-Iran condusă de Brigăzile Hezbollah.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi...

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.