TSUNAMI-ul de arestări continuă în Turcia. Ankara a emis mandate pentru 70 de militari

Publicat:

Poliţia turcă a lansat marţi o operaţiune pentru arestarea a 70 de ofiţeri militari acuzaţi de legături cu predicatorul islamic stabilit în Statele Unite Fethullah Gulen, pe care autorităţile turce îl fac responsabil că a orchestrat lovitura de stat eşuată de anul trecut, a anunţat agenţia privată de presă Dogan, citată de Reuters, conform agerpres.

Operaţiunile care îi vizează pe susţinătorii clericului Fethullah Gulen continuă zilnic de 15 luni după puciul eşuat. Gulen a negat implicarea. Numai în ultima săptămână, în jur de 800 de persoane au fost reţinute pentru pretinse legături cu clericul.


Printre cei vizaţi în raidurile poliţiei, concentrate în oraşul Konya din centrul Turciei dar lansate simultan în şapte provincii, sunt doi colonei, şapte căpitani şi 36 de locotenenţi, potrivit Dogan.

Citeşte şi: Erdogan A AŢIPIT la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Ucrainei – VIDEO

Şaizeci şi doi de suspecţi făceau parte din forţele aeriene, unii dintre ei piloţi, a adăugat agenţia turcă. Poliţia efectuează percheziţii la locuinţele şi locurile lor de muncă.

Mai mult de 50.000 de persoane au fost încarcerate în aşteptarea procesului pentru legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 au fost concediate sau suspendate de la locurile de muncă din sectorul public şi privat după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în care au fost ucişi 250 de oameni.

Unii dintre aliaţii occidentali ai Turciei şi grupuri pentru drepturile omului şi-au exprimat îngrijorarea că guvernul foloseşte investigaţiile privind lovitura de stat drept pretext pentru a elimina disidenţa.

Ankara susţine că doar asemenea măsuri ar neutraliza ameninţarea reprezentată de reţeaua lui Gulen, despre care afirmă că s-a infiltrat în instituţii precum armata, sistemul judiciar şi şcoli.

O escaladare accentuată a tensiunilor dintre Turcia şi Statele Unite în această săptămână a fost declanşată de arestarea unui angajat turc al consulatului SUA la Istanbul, acuzat de Ankara de legături cu Gulen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.