Turcan: Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii cu aceeaşi dorinţă

Publicat:

Turcan: Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii cu aceeaşi dorinţă

Simbol al tradiţiei româneşti, ia este un element care ne-a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeaşi dorinţă – protejarea şi recunoaşterea patrimoniului cultural, a afirmat luni ministrul Culturii, Raluca Turcan.

“În urmă cu puţin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei “give credit”, care viza valoarea inestimabilă şi recunoaşterea la nivel internaţional a iei româneşti. Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema “Un nou început – Give Credit”, mă bucur că reuşim să ne protejăm patrimoniul cultural şi să transmitem lumii mesajul iubirii şi al respectului faţă de portul popular românesc şi artizani”, a scris Raluca Turcan pe Facebook, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit sursei citate, după folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspiraţională pentru unele piese din colecţia “LV By The Pool” 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanţii grupului Louis Vuitton Moet Hennessy care vizează o serie de evenimente şi expoziţii în care ia şi artizanii/meşteşugarii din România să fie puşi în valoare la nivel mondial.

“Felicit Asociaţia “La blouse roumaine – IA”, care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale şi le mulţumesc celor care iau parte la acest exemplu de mândrie naţională”, a mai susţinut ministrul.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, declara pe 3 iunie, pentru AGERPRES, că intenţionează să se implice într-un dialog cu reprezentanţi ai companiei Louis Vuitton pentru recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale a pieselor tradiţionale româneşti.

Precizarea venea în contextul sesizării de către comunitatea online La Blouse roumaine privind folosirea de către casa de modă Louis Vuitton a unei cămăşi inspirate de cea tradiţională din Mărginimea Sibiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce oraș a fost desemnat cel mai bun din lume

Ce oraș a fost desemnat cel mai bun din lume Viena a fost desemnată cel mai bun oraș din lume pentru al treilea an consecutiv,...

Fără panică: Tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale

Fără panică: Tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale În următoarele zile, tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale spre locurile...

Kremlinul nu vede cu ochi buni mişcările de la conducerea UE

Kremlinul nu vede cu ochi buni mişcările de la conducerea UE Perspectivele pentru relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia sunt rele după ce liderii UE...

Peste 2,39 de milioane de moldoveni au fost recenzați până la ora actuală

Peste 2,39 de milioane de moldoveni au fost recenzați până la ora actuală Până la ora actuală, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.