Turcia a arestat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi

Publicat:

Turcia a capturat-o luni pe sora liderului ucis al grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi în oraşul Azaz, din nordul Siriei, a declarat pentru Reuters un oficial turc de rang înalt, precizând că alături de ea au mai fost arestaţi soţul şi nora ei, transmite şi agerpres.

Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reţinută în urma unui raid în apropiere de Azaz, a spus oficialul turc, referindu-se la un oraş sirian controlat de turci în apropierea frontierei. Când a fost arestată, femeia era însoţită de cinci copii.


Citește și : Justiţia americană îl obligă pe Trump să prezinte declaraţiile de impozit din ultimii opt ani

“Sperăm să adunăm informaţii preţioase de la sora lui Baghdadi despre resorturile interne ale ISIS”, a precizat oficialul citat.

Reuters precizează totuşi că nu a putut verifica din alte surse dacă persoana reţinută de forţele turce este chiar sora lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer luna trecută după ce a fost încolţit de forţele speciale americane într-un tunel dintr-o locuinţă din nord-vestul Siriei.

Citește și : Noi sancțiuni americane la adresa Iranului – Sunt vizați oficiali de rang înalt

Gruparea SI a confirmat joi, într-o înregistrare audio postată online, că bărbatul ucis este Baghdadi şi a jurat răzbunare împotriva SUA. De asemenea, gruparea jihadistă a anunţat că succesorul fostului lider este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Liderii lumii au salutat moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, dar experţii în securitate avertizează că gruparea rămâne o ameninţare de securitate în Siria şi dincolo de hotarele acestei ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.