Turcia denunţă o ”îngrijorătoare lipsă de informare” după declarațiile lui Pompeo privind kurzii din Siria

Publicat:

Turcia a condamnat vineri declaraţii ale şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, după ce acesta a avertizat joi împotriva unui ”masacru” al kurzilor de către Turcia în Siria, denunţând o ”îngrijorătoare lipsă de informare”, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Asimilarea de către secretarul (de Stat american Mike) Pompeo a organizaţiei teroriste YPG (Unităţile protecţiei Poprului) cu kurzii, în cazul în care ea este deliberată, traduce o îngrijorătoare lipsă de informare”, a deplâns citat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe Hami Aksoy.


Citește și : Trump, protagonist „Game of Thrones” pe Instagram: „The Wall is Coming”

YPG sunt o miliţie kurdă, aliată cu Washingtonul în Siria, împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI), dar considerată de Ankara o organizaţie ”teroristă”.

Statele Unite vor să continue să se asigure de faptul că ”turcii nu-i masacrează pe kurzi” în Siria, în pofida retragerii militarilor americani decise de preşedintele american Donald Trump, a declarat joi secretarul de Stat american Mike Pompeo.

”Importanţa faptului de a face astfel încât turcii să nu-i masacreze pe kurzi, protecţia minorităţilor religioase în Siria, toate astea fac parte în continuare din misiunea americană”, a declarat şeful diplomaţiei americane joi, într-un interviu acordat site-ului Newsmax.

Pompeo a refuzat să prezinte un calendar al retragerii americane din Siria, pentru a evita ca ”adversarii” Statelor Unite ”să ştie cu precizie” când vor părăsi militarii americani teritoriul sirian.

Citește și : Partidul nord-irlandez DUP anunţă că nu va vota în favoarea acordului de Brexit obţinut de Theresa May

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.