Turcia îl acuză pe Netanyahu că ‘trage Orientul Mijlociu în război pentru a rămâne la putere’

Publicat:

Turcia îl acuză pe Netanyahu că ‘trage Orientul Mijlociu în război pentru a rămâne la putere’

Turcia l-a acuzat miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să tragă Orientul Mijlociu în război “pentru a rămâne la putere”, pe fondul unui conflict sângeros în Fâşia Gaza cu mişcarea palestiniană Hamas, relatează AFP.

“Este evident că (Benjamin) Netanyahu încearcă să tragă regiunea în război pentru a rămâne la putere”, a declarat ministrul turc de Afaceri Externe Hakan Fidan, la o conferinţă de presă în Qatar, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Hakan Fidan, care s-a adresat alături de prim-ministrul din Qatar şi ministrul de externe Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani, a apreciat că “persistă” riscul unei extinderi în regiune a conflictului din Gaza.

“Ne vom dubla eforturile pentru a pune capăt acestui război”, a adăugat el la încheierea unei convorbiri cu Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani.

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârşit de săptămână o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia.

Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

5,4 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru managementului deșeurilor

5,4 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru managementului deșeurilor Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii...

ATAC terorist în Israel! Un poliţist a fost înjunghiat în Oraşul Vechi al Ierusalimului

ATAC terorist în Israel! Un poliţist a fost înjunghiat în Oraşul Vechi al Ierusalimului Un cetăţean turc a fost împuşcat mortal marţi în apropiere de...

Un fost deputat îi cere ministrului Bolea să demisioneze

Un fost deputat îi cere ministrului Bolea să demisioneze Fostul deputat și fostul președinte al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, îi sugerează ministrului Agriculturii...

Prințul William și Kate au făcut publică o fotografie nevăzută până acum, pentru a sărbători 13 ani de căsătorie

Prințul William și Kate au făcut publică o fotografie nevăzută până acum, pentru a sărbători 13 ani de căsătorie Kate Middleton şi prinţul William au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.