Parlamentul de la Ankara a votat prelungirea stării de urgenţă cu încă trei luni

Publicat:

Parlamentul de la Ankara a votat joi prelungirea cu încă trei luni a stării de urgenţă impuse la scurt timp după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, a anunţat canalul de televiziune CNN Turk, citat de Reuters.

Măsura va deveni efectivă vineri, 19 ianuarie 2018, la ora locală 01:00 (joi, ora 22:00 GMT).


Moţiunea privind prelungirea stării de urgenţă a fost susţinută de parlamentarii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ) şi ai Partidului Mişcării Naţionaliste (MHP), în timp ce Partidul Poporului Republican (CHP) şi Partidul Democrat al Poporului (HDP) s-au opus moţiunii, conform agerpres .

Aceasta este a şasea prelungire a stării de urgenţă în Turcia. Măsura le permite preşedintelui şi guvernului să evite procedura parlamentară pentru adoptarea unor noi legi şi să suspende drepturi şi libertăţi.

Citește și : Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi l-a destituit pe şeful serviciilor de informaţii (EGID)

De la tentativa de puci din 15 iulie 2016, în Turcia peste 150.000 de persoane au fost înlăturate din posturile lor din sector public şi din armată prin decrete de urgenţă, iar 50.000 de persoane au fost trimise la închisoare.Parlamentul de la Ankara a votat joi prelungirea cu încă trei luni a stării de urgenţă impuse la scurt timp după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, a anunţat canalul de televiziune CNN Turk, citat de Reuters.

Măsura va deveni efectivă vineri, 19 ianuarie 2018, la ora locală 01:00 (joi, ora 22:00 GMT).

Moţiunea privind prelungirea stării de urgenţă a fost susţinută de parlamentarii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ) şi ai Partidului Mişcării Naţionaliste (MHP), în timp ce Partidul Poporului Republican (CHP) şi Partidul Democrat al Poporului (HDP) s-au opus moţiunii.

Aceasta este a şasea prelungire a stării de urgenţă în Turcia. Măsura le permite preşedintelui şi guvernului să evite procedura parlamentară pentru adoptarea unor noi legi şi să suspende drepturi şi libertăţi.

De la tentativa de puci din 15 iulie 2016, în Turcia peste 150.000 de persoane au fost înlăturate din posturile lor din sector public şi din armată prin decrete de urgenţă, iar 50.000 de persoane au fost trimise la închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.