Turcia restricţionează exporturile către Israel

Publicat:

Turcia restricţionează exporturile către Israel

Turcia a restricţionat marţi exporturile către Israel, ca reacţie la războiul din Gaza, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Măsura vizează numeroase produse, inclusiv cele din oţel, fier şi aluminiu şi “va rămâne în vigoare până când Israelul va declara o încetare imediată a focului şi va permite accesul continuu al ajutoarelor umanitare în Gaza”, a comunicat ministerul comerţului de la Ankara.


Citeşte şi: Soţia ambasadorului Rusiei a murit la Bucureşti – Stiripesurse.md

Turcia anunţase luni că Israelul i-a respins cererea de a paraşuta ajutoare umanitare în teritoriul palestinian unde forţele israeliene încearcă să elimine mişcarea islamistă Hamas.

Turcia restricţionează exporturile către Israel

Ministrul de externe turc Hakan Fidan a reacţionat afirmând că “nu există nicio scuză pentru blocarea de către Israel a încercării noastre de a paraşuta ajutoare pentru locuitorii înfometaţi din Gaza” şi a adăugat că “am decis să luăm o serie de noi măsuri împotriva Israelului”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este unul din cei mai vocali critici ai războiului purtat de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza şi a numit de mai multe ori Israelul “stat terorist”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

A fugit de război cu motocicleta… dar a fost prins în Moldova

A fugit de război cu motocicleta... dar a fost prins în Moldova Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost prins la...

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat luni că a emis un mandat de arestare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.