Turcia va trimite trupe în Kosovo, pe fondul tulburărilor din nordul ţării

Publicat:

Turcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO de a se alătura forţei sale de menţinere a păcii KFOR, ca urmare a tulburărilor din nordul ţării, a anunţat Ministerul turc al Apărării, potrivit agerpres.  

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, preluat de Reuters, ministerul a făcut apel la reţinere şi la un dialog constructiv pentru a rezolva o criză despre care a spus că ar putea afecta securitatea şi stabilitatea regională.


Citește și : Pentru a ‘fenta’ FMI, preşedintele Tunisiei vrea să-i impoziteze pe cei bogaţi

”Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfăşurată în … Kosovo pe 4-5 iunie”, a precizat ministerul.

O criză politică ce a degenerat în violenţe în nordul Kosovo s-a intensificat de când primari de etnie albaneză şi-au preluat mandatul în zona majoritar sârbă din regiune, fapt pentru care SUA şi aliaţii lor au criticat Pristina. Populaţia majoritar sârbă a boicotat alegerile din aprilie, care au permis să fie aleşi etnici albanezi.

În violenţele de luni, 30 de membri ai forţelor de menţinere a păcii şi 52 de sârbi care au protestat împotriva instalării primarilor au fost răniţi.

Citește și : Ucraina a doborât 36 de rachete şi drone ruse noaptea trecută

Violenţele au determinat NATO să anunţe că va trimite trupe suplimentare, pe lângă cei 700 de soldaţi care se află deja în drum spre ţara balcanică, pentru a consolida misiunea sa de 4.000 de soldaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.