Turiștii germani sunt sfătuiți să evite Praga, Geneva, Dubrovnik şi Corsica

Publicat:

Ministerul de Externe de la Berlin le recomandă turiştilor germani să evite o serie de destinaţii europene, printre care Praga, Geneva, Dubrovnik şi insula Corsica, din cauza ratelor ridicate de infectare cu coronavirus în aceste zone, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Pe fondul înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus, guvernul german a declarat miercuri seara capitala Cehiei, Praga, ‘zonă de risc’ şi a emis o avertizare de călătorie.


Citește și: 900.000 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul

Aceasta înseamnă că persoanele care revin din zona respectivă trebuie să intre în carantină şi să fie testate pentru coronavirus, iar turiştii îşi pot anula gratuit rezervările.

Din Franţa, pe lista zonelor de risc au fost adăugate regiunile Ile-de-France, Provence-Alpes-Cote-d’Azur, Auvergne-Rhone-Alpes, Occitanie, Nouvelle-Aquitaine şi insula Corsica.

Din Croaţia, zonele vizate sunt Pozega-Slavonia şi Dubrovnik-Neretva, iar din Elveţia, oraşul Geneva şi cantonul Vaud.

Puţin mai devreme, Cehia a raportat cea mai mare creştere de până acum a numărului de cazuri noi de infectare, 1.164 în precedentele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivelul ţării există circa 9.300 de cazuri active, iar numărul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 441.

Citește și: Reuniune de urgență UE-Londra privind un proiect de lege controversat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descris ca ‘alarmantă’ recenta creştere a numărului de infectări.

Între timp, în Cehia a devenit obligatorie purtarea măştilor în transportul public, iar la Praga, în magazine şi centre comerciale.

Potrivit epidemiologului Roman Prymula, consilier al guvernului, efectele acestor măsuri se vor vedea însă de-abia peste câteva săptămâni. ‘Trebuie să acţionăm pentru a preveni o creştere exponenţială’, a spus expertul pentru cotidianul Pravo. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a...

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, decedat duminică într-un accident de elicopter, va fi înlocuit de prim-vicepreşedintele Mohammad Mokhber,...

Președintele Raisi și ministrul de externe iranian au murit în accidentul de elicopter

Președintele Raisi și ministrul de externe iranian au murit în accidentul de elicopter Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.