Turnul din Shenzhen a început din nou să se clatine

Publicat:

SEG Plaza, un zgârie-nori cu o o înălţime de aproape 300 de metri, din oraşul chinez Shenzhen, a început din nou să vibreze joi, după ce marţea trecută s-a clătinat în mod inexplicabil, astfel încât persoanele aflate în interior au fost din nou evacuate, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ziarul local The Paper a informat că în jurul orei locale 08:00 mai mulţi angajaţi din birourile situate între etajele 35 şi 60 au simţit cum clădirea se clatină, astfel încât echipa de securitate a clădirii a dispus evacuarea turnului SEG Plaza.


Citeşte şi: Progresiştii americani vor să blocheze vânzarea de arme către Israel – Black News

Imaginile video obţinute de ziar arată cum vibraţiile devin evidente în apa din ceainice sau în oscilaţiile ventilatoarelor din tavane.

O oră mai târziu, administraţia SEG Plaza a declarat că ocupanţii etajelor superioare ale turnului au fost informaţi să evacueze clădirea.

Pe 18 mai, în jurul orei locale 12:31, operatorii turnului au primit apeluri din partea ocupanţilor care au declarat că au simţit cum clădirea trepidează şi că este cutremur. Biroul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a precizat pe reţeaua de socializare Weibo ”că va inspecta cauzele trepidaţiei” clădirii, precizând ”că nu s-a produs niciun seism marţi în oraş”.

Clădirea SEG Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai emblematice din Shenzhen (sud), o metropolă imensă în apropiere de Hong Kong. Imobilul, care domină de la înălţimea celor 291 de metri cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Citeşte şi: Un înalt oficial al Hamas se aşteaptă la un armistiţiu foarte curând – Black News

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.

Potrivit ziarului The Paper, “nu au fost găsite anomalii în structura clădirii şi nici pe terenul adiacent, iar structura principală este sigură”.

Niciun zgârie-nori nu s-a dărâmat vreodată în China, dar au avut loc prăbuşiri ale unor clădiri mai modeste, din cauza normelor de construcţie uneori prea permisive.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.