Tusk, îngrijorat că atacul din Moscova ar putea servi pretext pentru escaladarea violențelor

Publicat:

Tusk, îngrijorat că atacul din Moscova ar putea servi pretext pentru escaladarea violențelor

Premierul polonez Donald Tusk a condamnat, sâmbătă, cu fermitate „atacul brutal” comis vineri seara la periferia Moscovei.

Citește și: Un politician din R. Moldova sugerează că masacrul de la Moscova ar fi comis la comanda lui Putin


Totodată, el și-a exprimat speranța că atentatul nu va fi drept „pretext pentru escaladarea violențelor și agresiunii”, a scris șeful Executivului din Polonia.

Precizăm că aseară persoane înarmate au intrat în sala Crocus City Hall unde au început a împușca în civili. Organizația teroristă ISIS a revendicat atacul.

Până la ora actuală, au fost reținute 11 persoane care ar fi implicate în organizarea atentatului, inclusiv cei 4 teroriști care au împușcat în oameni. Autoritățile de la Chișinău au comunicat că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.

Precizăm că în declarația sa către națiune, Putin le-a spus rușilor că cei patru presupuși teroriști fugeau spre Ucraina unde le „era asigurată o fereastră de trecere în Ucraina”, sugerând că în spatele atacului ramat din Moscova ar sta țara vecină.

Oficialii Ucraineni au reiterat în repetate rânduri că nu au nicio legătură cu atacul, care a fot revendicat repetat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Până la ora actuală numărul victimelor atacului terorist a ajuns la 143.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.