U.S. Coast Guard ‘a pus lupa’ pe tragedia din Atlantic

Publicat:

Paza de Coastă a Statelor Unite a lansat o anchetă pentru a investiga cauzele ce au dus la implozia unui submersibil în urma căreia cinci persoane au murit în timpul unei scufundări spre epava veche de un secol a transatlanticului Titanic, au anunţat duminică oficialii americani, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce Comisia pentru Siguranţa Transporturilor din Canada a precizat că va realiza o anchetă proprie despre implozia submersibilului Titan, un vehicul ce a ridicat o serie de întrebări despre natura nereglementată a unor astfel de expediţii.


Citeşte şi: Şoigu a vizitat trupele ruse din Ucraina – Black News

“Obiectivul meu principal este acela de a preveni producerea unor evenimente similare prin formularea recomandărilor necesare pentru a spori siguranţa domeniului maritim la nivel mondial”, a declarat căpitanul Jason Neubauer, investigatorul-şef al Pazei de Coastă americane, într-o conferinţă de presă organizată la Boston.

El a precizat că Paza de Coastă americană a înfiinţat vineri un consiliu maritim de anchetă şi va colabora cu FBI pentru recuperarea probelor, inclusiv printr-o operaţiune de salvare în zona în care se află rămăşiţele acelui submersibil, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei.

Citeşte şi: Un şarpe uriaş a fost găsit lângă o parcare din Viena – Black News

Descoperirile vor fi împărtăşite cu Organizaţia Maritimă Internaţională şi cu alte organizaţii “pentru a contribui la îmbunătăţirea cadrului juridic privind siguranţa operaţiunilor cu submersibile la nivel mondial”, a adăugat Jason Neubauer.

Oficialul american a mai spus că Paza de Coastă se află în legătură cu familiile celor cinci victime şi că anchetatorii “vor lua toate măsurile de precauţie necesare dacă vor descoperi rămăşiţe umane la locul accidentului”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape 100 de cupluri s-au închis în Programul municipal de fertilizare in vitro

Aproape 100 de cupluri s-au închis în Programul municipal de fertilizare in vitro Încă 13 dosare au fost admise săptămâna trecută în Programul municipal de...

Copii intoxicați cu droguri la Chișinău

Copii intoxicați cu droguri la Chișinău Caz șocant în capitală. Patru copii au fost preluați de medicii de pe ambulanță, fiind suspectați că s-au intoxicat...

Kremlinul stă cu ochii pe alegerile din Franţa

Kremlinul stă cu ochii pe alegerile din Franţa Kremlinul urmăreşte "foarte îndeaproape alegerile din Franţa", a afirmat luni purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, la...

Venea în țară cu armă și sute de gloanțe

Venea în țară cu armă și sute de gloanțe Un moldovean revenea acasă di Cehia cu o armă pneumatică asupra lui și peste 700 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.