Ucraina a atacat regiunea Kursk din Rusia

Publicat:

Ucraina a atacat regiunea Kursk din Rusia

Regiunea Kursk din Rusia a fost vizată din nou, miercuri, de atacuri cu rachete şi drone, după o incursiune şi atacuri marţi ale armatei ucrainene, acţiuni soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Două rachete ucrainene au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană în regiunea Kursk”, a scris pe Telegram guvernatorul regional interimar Alexei Smirnov.


Citeşte şi: Hotel PRĂBUŞIT în Germania: Există mai multe persoane prinse sub dărâmături! – Stiripesurse.md

Potrivit acestuia, trei drone ucrainene au fost, de asemenea, doborâte miercuri dimineaţă în această regiune de la graniţa cu Ucraina.

Ucraina a atacat regiunea Kursk din Rusia

Marţi, în regiunea Kursk a avut loc o intruziune armată a forţelor ucrainene la care au participat, potrivit Ministerului rus al Apărării, aproximativ 300 de soldaţi, 11 tancuri şi aproximativ 20 de vehicule blindate. Ministerul rus susţine că a distrus 16 vehicule.

În total, cinci persoane au fost ucise marţi în atacuri ucrainene care au vizat regiunea Kursk, conform autorităţilor.

Numărul răniţilor era de 28 de civili miercuri dimineaţă, dintre care majoritatea au solicitat asistenţă medicală, potrivit unui oficial de la spitalul regional din Kursk, Andrei Loktionov, citat de agenţia oficială TASS.

Ucraina a atacat regiunea Kursk din Rusia

În acest context, guvernatorul Smirnov le-a cerut miercuri locuitorilor să doneze sânge pentru a umple rezervele instituţiilor medicale locale “din cauza situaţiei din raioanele de graniţă”.

“În ultimele 24 de ore, regiunea noastră s-a confruntat eroic cu atacuri ale naziştilor ucraineni”, a subliniat el, cerându-le locuitorilor “să nu rămână indiferenţi”.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a denunţat incursiunea ucraineană în regiunea Kursk drept “un nou atac ce vizează în mod clar populaţia civilă”, în cadrul unei intervenţii, miercuri, la postul de radio Sputnik.

De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei în februarie 2022, în Rusia au avut loc mai multe incursiuni ale unor luptătorilor ucraineni. Forţele ruse au susţinut de fiecare dată că au respins aceste incursiuni, dar unele dintre ele au forţat Moscova să recurgă la artilerie şi forţe aeriene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia acuză Ucraina că a deschis un ”al doilea front” în Africa

Rusia acuză Ucraina că a deschis un ''al doilea front'' în Africa Rusia a acuzat miercuri Ucraina că a deschis un "al doilea front" în...

Benzina și motorina se ieftinesc

Benzina și motorina se ieftinesc Benzina și motorina se ieftinesc și mâine, 8 august.

Procuratura Chișinău are un nou acuzator

Procuratura Chișinău are un nou acuzator Procuratura municipiului Chișinău are un nou procuror. Este vorba despre Serghei Mitrofan, care și-a depus astăzi, 7 august, jurământul...

Victoria Roșca: N-am primit absolut niciodată un bănuț de la stat pentru activitatea ,,Teatrului Popular”

Victoria Roșca: N-am primit absolut niciodată un bănuț de la stat pentru activitatea ,,Teatrului Popular” Victoria Roșca, autoarea vlogului „Zâmbărele”, fondatoarea „Teatrului Popular”, actriță și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.