Ucraina acuză Rusia că-şi intensifică atacurile înaintea sosirii ajutorului militar din Occident

Publicat:

Ucraina acuză Rusia că-şi intensifică atacurile înaintea sosirii ajutorului militar din Occident

Ucraina acuză luni Rusia de o intensificare a atacurilor pe frontul de est în vederea ”maximizării epuizării trupelor” ucrainene, înaintea sosirii ajutorului militar din Occident – mai ales a avioanelor de vânătoare de tip F-16, relatează AFP.

”Comandamentul trupelor ruse face în prezent tot ceea ce poate pentru a creşte şi extinde intensitatea ostilităţilor cu scopul de a maximiza epuizarea trupelor noastre”, acuză pe Telegram comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Oleksandr Sîrski acuză Moscova de faptul că este conştientă de faptul că ”timpul va juca în favoarea” Kievului după primirea unei ”cantitiăţi importante de armament şi echipament” din partea aliaţilor săi, inclusiv avioane de tip F-16, menite să consolideze apărarea aeriană ucraineană.

Comandantul armatei ucrainene anunţă că forţele ruse de faptul că îşi concentrează eforturile în zonele ”Kupiansk, Pokorvsk, Kurahove şi Vremivka”, pe frontul de est, în timp ce continuă ”lupte aprige” în estul şi sudul Ucrainei.

Procurorul regiunii Herson (sud), parţial ocupată de Moscova, anunţă luni că un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost ucis de un ”exploziv aruncat dintr-o dronă”.

Nouă persoane au fost rănite într-un bombardament rusesc în regiunea Poltava, în partea central-estică a Ucrainei, potrivit guvernatorului Filip Pronin.

”În prezent inamicul a bombardat infrastrucctura divilă a regiunii Poltava”, anunţă el pe Telegram.

”Mai multe imobile au fost avariate”, anunţă el.

UCRAINA SE PREGĂTEŞTE DE MULTE ÎNTRERUPERI DE CURENT ÎN SĂPTĂMÂNILE VIITOATRE 

Ucraina a anunţat luni că întreruperile de curent se vor înrăutăţi până la sfârşitul lui iunie, după o serie de atacuri ruseşti vizând infrastructuri energetice.

Moscova a lansat o campanie de bombardamente în ultimele luni, vizând principalele centre de producţie şi distribuţie de electricitate ucrainene.

Ea a distrus, acuză preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei.

”În următoarele săptămâni, situaţia va fi mult mai dificilă decât în prezent”, avertizează directorul operatorului naţional Ukrenergo, Volodimir Kudrîţkii.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Potrivit furnizorului de energie, lucrări de mentenenaţă la centalele nucleare, vremea nefavorabilă şi importul insuficient de electricitate urmează să intensifice penuriile existente.

Ukrenergo prevede până la 12 ore de întreruperi pe zi.

Kurîţkii avertizează că ”această situaţie va continua până la sfârşitul lui iulie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe Funcționarii și demnitarii care își publică declarațiile de avere...

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați Cadrul legislativ privind aplicarea principiului egalității de tratament între femei și bărbați...

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO Președinta Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj de...

Se solicită controlul constituționalității: Fuzionarea Spitalelor de Dermatologie și de Boli Infecțioase ar viola normele sanitare

Se solicită controlul constituționalității: Fuzionarea Spitalelor de Dermatologie și de Boli Infecțioase ar viola normele sanitare Solicită controlul constituționalității. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.