Ucraina afirmă că a doborât încă un avion rusesc de spionaj

Publicat:

Ucraina afirmă că a doborât încă un avion rusesc de spionaj

Ucraina afirmă că a doborât un avion militar rusesc de spionaj A-50 , al doilea astfel de anunţ în puţin peste o lună, relatează CNN, citată de news.ro.

Avionul a fost lovit între oraşele ruseşti Rostov-pe-Don şi Krasnodar, au declarat surse militare ucrainene, la peste 200 km de linia frontului.


Serviciile de urgenţă au găsit fragmente de avion în districtul Kanevskoi şi au stins un incendiu puternic.

Rusia nu a comentat afirmaţia. Sâmbătă se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat o invazie la scară largă.

Citește și: Mesajul șefului armatei ucrainene la doi ani de război cu Rusia: ‘Ucraina va triumfa în cele din urmă’

Şeful Forţelor Aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, a mulţumit serviciului său şi informaţiilor militare pentru că au ajutat la doborârea avionului – o aeronavă de detectare radar cu rază lungă de acţiune – şi a remarcat că incidentul a coincis cu o sărbătoare militară importantă a Rusiei.

„Felicitări ocupanţilor de Ziua Apărătorului Patriei. Trebuia să sărbătoriţi acasă”, a spus el pe Telegram.

Videoclipul distribuit online arată momentul în care avionul pare să fie doborât în ​​aer, precum şi flăcări uriaşe şi fum gros, întunecat, care pare să se ridice după accident.

Autorităţile de urgenţă din Krasnodar au anunţat ulterior că o aeronavă s-a prăbuşit în apropierea satului Trudovaya Armenia, districtul Kanevskoy, iar un incendiu a fost stins ulterior. Nu a oferit alte detalii.

Ucraina a susţinut ultima dată că a doborât un A-50 pe 14 ianuarie.

O informare anterioară a Ministerului Apărării din Marea Britanie a spus că Rusia are probabil şase A-50 operaţionale în serviciu.

Citește și: Războiul din Ucraina a provocat a patra cea mai mare criză de refugiați din istorie

Avionul, care detectează apărarea antiaeriană şi coordonează ţinte pentru avioanele ruseşti, costă 350 milioane de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria Mai multe rachete au fost lansate duminică seara din nordul Irakului spre o bază a...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică...

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă...

Horoscop 22 aprilie 2024

Horoscop 22 aprilie 2024 Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni, 22 aprilie, potrivit stiripesurse.ro. Ziua de luni este una plină de momente relaxante...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.