Ucraina desfăşoară întăriri pentru a apăra oraşul-cheie Ceasov Iar

Publicat:

Ucraina desfăşoară întăriri pentru a apăra oraşul-cheie Ceasov Iar

Ucraina a desfăşurat întăriri în sectorul Ceasov Iar pentru a apăra acest oraş strategic de pe frontul de est, poartă de acces spre marile oraşe miniere din Donbas (est), a indicat joi o unitate de luptă într-un comunicat, citat de France Presse.

Moscova vizează această localitate, acum în ruine, cu scopul de a efectua o străpungere în direcţia Kramatorsk, principalul oraş aflat încă sub controlul ucrainean în regiune, garnizoana Frontului de est, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Unităţi ale Brigăzii a 24-a mecanizate au fost redislocate pentru întărirea apărării în sectorul Ceasov Iar”, indică într-un comunicat brigada pe Facebook, admiţând că “situaţia în interiorul oraşului şi în împrejurimile sale sunt extrem de dificile”.

Brigada a 24-a evocă “distrugerea masivă a inamicului”, dar recunoaşte că a suferit “pierderi”.

O înregistrare video aeriană -publicată miercuri de Brigada 225 de asalt ucraineană “Lebăda neagră” pe canalul său de Telegram – arată o localitate devastată, brăzdată de coloane de fum ridicându-se spre cer.

În aceeaşi regiune, pe Frontul de est, “un bombardament rusesc” a făcut cinci morţi şi 11 răniţi vineri, potrivit poliţiei naţionale, care acuză Rusia că a utilizat diferite tipuri de muniţii împotriva localităţii Mikolaivka, în special bombe glisante.

Şeful administraţiei ucrainene din Doneţk, Vadim Filaşkin, făcuse mai devreme în timpul dimineţii apel către locuitorii rămaşi aici “să se evacueze”.

Guvernatorul regiunii Zaporojie (sud), Ivan Fiodorov, a comunicat că “o persoană a fost ucisă, iar alte două rănite” în timpul unui atac împotriva aşezării Vozdvijevka, care a distrus “clădiri private în care trăiau civili”.

Din toamna anului 2023, iniţiativa a fost mai mult de partea rusă pe front, în condiţiile în care armata ucraineană duce lipsă de oameni şi de muniţii.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Forţele ruse au lansat la 10 mai importante asalturi terestre în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, obţinând cele mai mari câştiguri teritoriale în ultimele 18 luni, înainte de a fi încetinite de apărătorii ucraineni.

Potrivit Kievului, armata rusă suferă pierderi grele, dar cu 700.000 de militari dislocaţi în zona de război, Moscova dispune în continuare de un avantaj numeric.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciocolata s-ar putea ieftini, ca urmare a evoluției prețurilor pentru cacao

Ciocolata s-ar putea ieftini, ca urmare a evoluției prețurilor pentru cacao Cacaua a înregistrat cea mai lungă serie de ieftiniri din ultimii doi ani, pe...

România țintește două posturi de top la vârful UE

România țintește două posturi de top la vârful UE România este interesată de posturi de comisar european în domeniul economic, ori în cel al extinderii...

Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic

Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic. Ordinul cu privire la lansarea celui de-al treilea...

CSM își alege președintele: Cine și-a înaintat candidatura

CSM își alege președintele: Cine și-a înaintat candidatura Consiliul Superior al Magistraturii urmează să-și aleagă mâine, 28 iunie, președintele. Un subiect în acest sens se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.