Ucraina nu va putea cuceri peninsula Crimeea

Publicat:

Şeful administraţiei ruse din Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat joi că Ucraina nu va putea cuceri peninsula, anexată ilegal de Moscova în 2014, după lucrările de fortificare realizate recent în acest teritoriu ucrainean ocupat, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Ei (ucrainenii) înţeleg că nu au nicio şansă să cucerească Crimeea după măsurile care sunt luate din ordinul preşedintelui (rus, Vladimir Putin)”, a spus Aksionov în declaraţii la postul de televiziune Krîm-24.


Citeşte şi: Tranzitul moldovenesc al ‘lend-lease’-ului american – Black News

Şeful administraţiei ruse din Crimeea făcea aluzie la lucrările de fortificare ce se desfăşoară în peninsulă.

“Desigur, nu putem da detalii. Singurul lucru pe care îl pot spune este că ordinele preşedintelui (rus) vor fi îndeplinite şi că locuitorii Crimeii pot fi siguri că peninsula are o apărare fiabilă”, a susţinut el într-un interviu publicat joi de ziarul Izvestia.

Aksionov a subliniat că locuitorii peninsulei înţeleg necesitatea efectuării acestor lucrări şi nu se plâng.

“Suntem, desigur, încrezători că fortificaţiile nu vor fi necesare (spre a fi folosite), dar, după cum se spune, este mai bine să previi decât să vindeci”, a subliniat el.

Sâmbătă se împlinesc nouă ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, aminteşte EFE.

La 18 martie 2014, Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene şi a oraşului-port Sevastopol în urma unui referendum nerecunoscut de majoritatea comunităţii internaţionale în care, potrivit Moscovei, 97% dintre locuitorii Crimeei au votat în favoarea “reunificării” cu Rusia.

Citeşte şi: SUA au şters de la distanţă software sensibile de la bordul dronei prăbuşite în Marea Neagră – Black News

Încorporarea a fost finalizată, după proceduri legale şi parlamentare expres, la 21 martie 2014.

În cadrul campaniei militare pe care Putin a declanşat-o la 24 februarie 2022 împotriva Ucrainei, Rusia a reuşit să creeze un coridor terestru între Donbas, în estul Ucrainei, şi Crimeea, care are nevoie de resurse hidrologice, energetice şi agricole din sudul Ucrainei pentru traiul de zi cu zi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.