Ucraina: Un procuror militar a devenit ţinta criticilor după comentarii antisemite

Publicat:

Un procuror militar ucrainean a devenit ţinta criticilor după ce într-un interviu controversat a insinuat că evreii ar vrea ”să înece slavii în sânge”, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

În interviul respectiv, publicat la finalul lunii iunie pe site-ul de ştiri Insider, procurorul Anatoli Matios l-a evocat pe ideologul comunist rus Aleksandr Parvus, ale cărui idei i-au influenţat pe Lenin şi pe alţi revoluţionari ruşi la începutul secolului XX.


Citește și : O delegaţie de congresmeni americani se întâlneşte cu oficiali ruşi

”În fiecare război, va exista mereu un Parvus, care i-a dat bani lui Lenin pentru revoluţia care a înecat slavii în sânge timp de decenii. Parvus era şi evreu. Aici, ei vor să facă acelaşi lucru Ucrainei”, a declarat Matios.

Centrul Simon Wiesenthal, organizaţie de luptă contra antisemitismului şi rasismului, a cerut condamnarea lui Anatoli Matios. ”Incitarea sa la ură contra evreilor ilustrează o recrudescenţă a unui antisemitism în Ucraina actuală”, a denunţat ONG-ul pe Twitter.

Eduard Dolinski, preşedintele Comitetului comunităţii de evrei din Ucraina, a denunţat la rândul său absenţa reacţiei în ţară după declaraţiile procurorului.

Citește și : Poliţiştii belgieni au dejucat un atentat terorist în Franţa. Doi suspecţi au fost arestaţi

Autorităţile ucrainene sunt criticate de militanţii pentru drepturile omului pentru lipsa de reacţie în faţa ascensiunii naţionalismului în ţară după declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi în estul Ucrainei, în 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.