Ucraina respinge cererea de azil politic depusă de fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili

Publicat:

Serviciul pentru Migraţie din Ucraina a respins cererea de azil politic depusă de fostul preşedinte georgian şi fost guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakaşvili, a anunţat marţi procurorul general al Ucrainei, Yuriy Lutsenko, relatează Xinhua.

El a explicat în faţa jurnaliştilor la Kiev că respingerea înseamnă faptul că Saakaşvili poate fi expulzat sau extrădat din Ucraina.


Între timp, Saakaşvili a scris pe Facebook că nu a primit un document oficial privind respingerea cererii de azil din partea Serviciului pentru Migraţie.

Saakaşvili, 49 de ani, a avut două mandate de preşedinte al Georgiei din 2004 până în 2013. El a primit cetăţenie ucraineană în mai 2015 şi a fost numit guvernator al regiunii Odessa. Pe 26 iulie, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană pentru că ar fi furnizat informaţii false în legătură cu obţinerea unui paşaport ucrainean.

La sfârşitul lunii septembrie, biroul procurorului general al Georgiei a cerut Kievului să ia măsuri pentru extrădarea lui Saakaşvili. În Georgia el este acuzat de corupţie, abuz de putere şi deturnare de fonduri.

Pe 10 septembrie, Saakaşvili a intrat în Ucraina din Polonia, fără să prezinte documente poliţiştilor de frontieră. Sute de susţinători ai săi au rupt cordonul poliţiştilor de frontieră şi al forţelor de securitate şi l-au însoţit în Ucraina.

Săptămâna trecută el s-a aflat în fruntea unei manifestaţii antiguvernamentale desfăşurată la Kiev şi care s-a încheiat cu ciocniri între protestatari şi poliţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.