Ucraina revendică avansuri limitate pe frontul de sud şi în apropiere de Bahmut

Publicat:

Ucraina revendică avansuri limitate pe frontul de sud şi în apropiere de Bahmut

Ministerul ucrainean al Apărării a revendicat luni ‘succese’ în contraofensiva sa dificilă de săptămâna trecută pe frontul sudic şi recucerirea a 3 km2 în apropiere de Bahmut (est), transmite AFP, potrivit agerpres.

Forţele ucrainene ‘îşi continuă operaţiunile ofensive în sectorul Melitopol’ şi ‘au înregistrat succese în apropiere de Novodanilivka şi Novoprokopivka’, în sud, a declarat la televiziunea publică viceministrul apărării, Hanna Maliar.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail – Stiripesurse.md

Cele două sate se află în regiunea Zaporojie, în apropiere de Rabotino, o localitate ‘strategică’ recucerită la sfârşitul lunii august de la forţele ruse şi care deschide calea pentru ofensiva ucraineană spre sud.

Ucraina revendică avansuri limitate pe frontul de sud şi în apropiere de Bahmut

‘Inamicul suferă în sud pierderi importante de personal, arme şi material, îşi regrupează unităţile şi trupele folosindu-şi rezervele’, a afirmat Hanna Maliar.

Pe frontul estic, ‘am obţinut un anumit succes în apropiere de Klişciivka’, a adăugat ea, făcând referire la un sat la sud de Bahmut, oraş aflat în centrul luptelor de peste un an şi cucerit de forţele ruse în mai.

‘În decursul săptămânii trecute, zona eliberată a crescut cu 3 km2’ în apropiere de Bahmut şi, ‘în total, 47,2 km2 au fost eliberaţi’ pe flancurile localităţii de la debutul contraofensivei în iunie, a indicat viceministrul apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.